Recensie

De oorlog van de Lulu's 3 1916 - De hoop stenen


De Lulu’s dwalen door het bos op zoek naar een veilig heenkomen ver weg van het oorlogsgewoel. Wanneer ze op een houten huis stoten maken ze kennis met Gaston, een klompenmaker. Die waarschuwt hen voor de Duitsers die in het bos patrouilleren. Hij raad ze aan naar de grote stad te gaan. Dus gaan ze op weg naar Guise. Al snel krijgen ze onderdak in een sociaal arbeiderspaleis dat in de volksmond ‘De hoop stenen’ wordt genoemd.

Het spannende scenario is van Régis Hautière. Waren de kinderen in het eerste deel nog kinderen, in dit derde deel worden ze, doordat ze op zichzelf zijn aangewezen, al snel volwassen. Ze beseffen goed dat ze de volwassenen in gevaar kunnen brengen door hun aanwezigheid. Leuk vind ik ook dat Jean-Baptiste André Godin die het arbeiderspaleis ontworpen heeft echt bestaan heeft. Hij leefde van 1817 tot 1888. Hij zette zich in om de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders te verbeteren.

De realistische tekeningen van Vincent Lemaire, alias Hardoc, vind ik weer prachtig. Ook de sfeervolle inkleuring van David François en Hardoc verdient een aparte vermelding.

Ik vind ook dit deel uit deze serie weer super goed.

Tot slot moet ik toch ook even vermelden, ik heb het wel meer bij sommige nieuwe strips, dat dit album erg lekker ruikt.

De oorlog van de Lulu’s op Ratatouille TV



Dit is een recensie van een gebruiker.