stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Panter

Avatar witam
5167
Er zijn zo van die strips waar je na lezing, er gewoon niet goed van bent. Panter hoort daar zeker bij.

Het begint allemaal zeer onschuldig. De kat van Kristientje overlijdt en natuurlijk is ze hierom verdrietig. Voor een klein meisje is die eerste aanraking met de dood altijd moeilijk. Uit de achtergrond daagt panter op. Hij slaagt er in om Kristientje uit haar treurnis te slepen en terug meer van het leven te laten genieten.Echter geheel onschuldig is dat niet. Al vlug zien we dat de panter een ander doel heeft dan het verlichten van haar pijn. Iedereen die zijn nieuwe positie ook maar een beetje bedreigd, wordt vakkundig uitgeschakeld. Een man van twee gezichten, een vriendelijk naar Kristientje terwijl de rest van de wereld alles behalve vriendelijk benaderd wordt. Een ware beklemmende en akelige sfeer sluipt in de plaatjes. En al vlug snap je wel waar het omdraait en zie je dat Kristientje eigenlijk ten prooi is gevallen van dit sluw heerschappij.En het wordt nog erger, panter brengt zijn vriendjes mee. De kelk wordt tot de bodem geledigd en de horror slaat toe. En toch kan ik ondanks alles niet zeggen dat dit een deprimerend verhaal is. Ja, er gebeurt iets werkelijks vreselijk en afschuwelijks, maar toch zien we dat Kristientje uiteindelijk de laatste zeg heeft. Ze beschikt over een ongelofelijke kracht.

Dit blijft nazinderen na het lezen. Hoe gemakkelijk het is om prooi te worden, hoe sterk iemand moet zijn om daar uit te geraken.. gruwel en hoop, sterk gebracht door middel van zeer sprekende tekeningen. Weinig uitleg vereist, elke tekening zit er gewoon op.

In het kort: zeer sterk verhaal in al zijn facetten.
Geplaatst op 07/12/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 07/12/2014
Avatar Fumetti
3403
Net gelezen en ging wat op internet zoeken naar de "diepere betekenis", kwestie van mezelf niks wijs te maken. Denk dat je er "boenk" op zit met je bespreking, Witam. Jouw bespreking is met afstand de beste die ik vond!

Beladen inhoud in licht ogende verpakking.
Geplaatst op 03/01/2017 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 03/01/2017
Avatar witam
5167
:-) :-)

Een geweldige strip maakt het natuurlijk wel gemakkelijker.
Geplaatst op 03/01/2017 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 03/01/2017