stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Snippers 8 - Episch verantwoord

Avatar fluiten
7743
Het Manusje-van-alles Aimée de Jongh zit al aan deel 8 van de komische serie Snippers. Dan vermoed je dat er sleet komt op het concept maar anderen zijn haar al voorgegaan om het tegendeel te bewijzen. Ook in Episch verantwoord slaagt Aimée er in om niet alleen gekrulde mondhoeken maar vaak ook schaterlachen op te wekken.

Het idee is simpel, de uitwerking daarom niet minder makkelijk. Je neemt een dagdagelijkse situatie, trekt die volledig uit zijn context of blaast die buiten proporties op en je krijgt de meest hilarische toestanden. Vaak durven collega's van haar wel eens de grenzen van het fatsoenlijke aftasten, zo niet bij Snippers. De grappen, bestaande uit één strook, blijven braaf, schokken of schofferen niemand, zijn noch politiek noch religieus getint en hebben niet de bedoeling om heilige huisjes in te trappen. Ze staan op zich met respect voor iedereen behalve voor het personage Aimée en Stef die vaak door de mangel worden gehaald, afgeschilderd als drama-queen, nerd, allesweterig wicht en betweterige kreng.

Voor alle duidelijkheid moet je beseffen dat deze gags zijn verschenen in het Dagblad Metro tussen april 2016 en januari 2017 dus kom je al eens grappen tegen over de Kerstman of Sinterklaas. Niet echt van toepassing op de periode van verschijnen, namelijk lente 2017. Hiermee ook even aantonen dat, behalve al haar andere projecten, Aimée dagdagelijks, behalve op de 7de heilige dag zondag, een strook moet realiseren. Tegenover deze dagelijkse deadline moet dus wel een zekere stress tegenover staan die ze met brio beheerst. Niet één strook heeft op eender welk moment het gevoel gegeven dat dit een snel snel klusje was terwijl dit vermoedelijk wel al eens het geval zal geweest zijn.

Snippers 8: Gags die zeker tot de Nederlandse en heel dicht bij de wereldtop behoren. Gelukkig verschijnt er bijwijlen al een strookje op de Facebook-pagina om het wachten op een volgend deel dragelijk te maken.
Geplaatst op 20/03/2017 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 20/03/2017