stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Cordelia verschoont zich

Avatar fluiten
7743
Oogachtend, het is er een beetje stil rond geweest maar een lenteoffensief is in de maak. Cordelia door Ilah is daar een eerste voorbeeld van, Esther Verkest door Kim een tweede. Deze relance is veelbelovend en als Vlaming een hart onder de riem omdat Vlaamse auteurs een nieuw platform krijgen om zich te uiten.

Voor Ilah/Cordelia mag gezegd worden dat dat boontje nog net iets groter is. 's Zaterdags knalt er een joekel van een krant in de bus en een van de eerste katernen die bij de koffie op de ontbijttafel wordt geopend is de weekend-special want, en iedere trouwe De Morgen lezer kan mij hierin zeker volgen, daarin staat ... Jawel, Cordelia.

Wat maakt die figuur nu zo populair. deze zelf-relativerende veertiger met het temperament van een ware buldog maar een hart van een krolse poes kan je beroeren door haar tekeningen en door haar gevatte dialogen. Dat Cordelia en Ilah elkaars spiegelbeeld zijn, dat ze in elkanders leven graven voor de gags, maar vooral dat vaak de eenvoud duizend keer meer zegt dan duizend woorden bewijst Ilah pagina na pagina met als top of the bill de zwart/wit tekening over haar gevoel, de dag van de aanslag in Brussel.

Conclusie: wil je wat zelfreflectie, (glim)lachen met herkenbare situaties of even stilstaan bij de "wijze woorden" van Cordelia dan zit je met "Cordelia verschoont zich" zeker goed. Humor van de bovenste plank.

Oh ja, en wie zich afvraagt hoe iemand aan het pseudoniem Ilah komt? Poepsimpel: Haar echte en volledige naam is Inge Liesbeth Alfonsina Heremans.
Geplaatst op 19/04/2017 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 19/04/2017
Echt iets bijgeleerd over de naam van een van mijn favoriete tekenaars. Ilah tekent een "column", met rake uitbeelding van gevoelens. Als man kan je er alleen maar iets van bijleren.
Geplaatst op 20/04/2017 Citeren
Avatar
Jan Martens
Geplaatst op 20/04/2017
Avatar fluiten
7743
Ik volg Ilah ook al jaren en dat van die nickname was me ook totaal onbekend. Nu zaterdag zakt ze af naar De Zondvloed in Mechelen. Een thuismatchke voor mij. :-)
Geplaatst op 20/04/2017 Citeren
Avatar
fluiten
Geplaatst op 20/04/2017