stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

OP DE BARRICADES! ① De Rode Olifanten

Avatar $tripofiel
2911
Bij het lanceren van een nieuwe reeks moet je volgens mij een ijzersterk scenario neerpennen en de lezer meesleuren in de gebeurtenissen om de hunkering naar een nieuw album aan te wakkeren. Maar vooral: een juiste tekenstijl kiezen die bij het verhaal hoort. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik hier wel op mijn honger bleef zitten. Het scenario is op zijn minst zwak te noemen. De karakters en zeker de kracht die ze drijft, worden onvoldoende uitgespit. Misschien dat in de volgende albums de personages meer zullen worden uitgediept zodat er een reden is om deze reeks aan te kopen.

Het verhaal speelt zich af in de voorstad van Parijs tijdens de belegering van het Pruisische leger in 1870. Je zal maar als kind vertoeven in deze belegerde stad zonder voedsel. In schril contrast met al dat geweld staat de kinderlijke fantasie van Victorine. Terwijl de vrouwen bijeen komen in clubs om deel te kunnen nemen aan de gevechten, leeft Victorine in haar eigen wereld. Zo neemt ze de taak op zich om de olifanten te verzorgen in de Parijse zoo. Nadat ze haar verbeelding de vrije loop laat, vat ze het plan op om met Castor en Pollux, want zo heeft ze de olifanten gedoopt, de stellingen van de vijand te bestormen en deze zo te verdrijven. Als lezer voel je waar het verhaal naartoe gaat en weet je dat Victorine op slag volwassen zal worden na deze gebeurtenis …

Om terug te komen op het scenario van Wilfrid Lupano die we ondermeer kennen van de prachtige reeks Alim de Leerlooier was de teleurstelling toch groot dat hij dit niveau niet weet te handhaven. Maar het verhaal wordt in 3 albums gebracht, waardoor we mogen hopen dat onze honger alsnog zal gestild worden. De tekeningen worden verzorgd door Lucy Mazel waarvan we nog niet veel vertaald werk hebben om op terug te vallen, vandaar dat ze voor mij wel voldoende krediet krijgt om te groeien. De tekeningen zijn hier en daar wat houterig, maar de personages en dieren krijgen voldoende expressie mee om levendig over te komen.

Hopelijk kunnen de volgende delen meer bekoren.
Geplaatst op 10/08/2017 Citeren
Avatar
$tripofiel
Geplaatst op 10/08/2017