stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Ze noemden hem Rooie

Avatar SBR
9
Ook ooit jezelf afgevraagd hoe een piccolo het schopte tot uithangbord van een gerenommeerd striptijdschrift? Wel, als we scenarist Sente mogen geloven, haalde bedenker Rob-Vel de mosterd voor Robbedoes bij een bell-boy - zeg maar een manusje-van-alles - op een oceaanstormer. De Rooie zoals hij genoemd wordt, ziet zijn moeder in 1929 verongelukken in het circus en besluit de wijde wereld in te trekken. Het jaar 1929 is het jaar van een wereldwijde crisis, armoe viert hoogtij, het gaat economisch slecht,... en net tegen deze achtergrond beleeft de Rooie zijn avonturen. Hij slaagt erin aan te monsteren op een luxecruiseschip, waar hij zich ontpopt tot een vindingrijke kerel met een gouden hart. Hij maakt er kennis met Juliette Santeloi, dochter van de directeur van de rederij, en al snel slaat de vonk over. Onwillekeurig moet je denken aan de film Titanic, maar laat dat de pret niet drukken. Sente slaagt erin een klassiek verhaal te schrijven, in de beste Robbedoestraditie met oog voor de sfeer van weleer. En ook nog eens boordevol knipoogjes. Dit alles wordt perfect in beeld gebracht door Verron, die zich uitleeft als in zijn beste Govert Suurbier-dagen. Mede dankzij hem blijft de vaart in het verhaal. Mochten er Oscars zijn in de stripwereld, dan was dit een kanshebber.
Geplaatst op 13/02/2018 Citeren
Avatar
SBR
Geplaatst op 13/02/2018
Avatar Fumetti
3521
We kunnen het enkel maar toejuichen als gebruikers een recensie plaatsen op onze site, maar in deze zit toch wel erg veel overeenkomst met die van Wouter Poorteman op een andere site. Ook daar verwijzing naar Govert Suurbier, Titanic, oscars....
Dat kan uiteraard toeval zijn, maar in het andere geval is het niet erg netjes naar Wouter toe.
Geplaatst op 13/02/2018 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 13/02/2018
Avatar SBR
9
Geen idee wie Wouter is, maar ergens wel logische overeenkomsten als je de strip gelezen hebt. Verron heeft nu éénmaal Govert Suurbier getekend, een reeks waar ik grote fan van ben. En naast de gelijkenissen met Titanic valt niet te kijken, vrees ik. Dan is de link met de Oscars bovendien snel gelegd, wetende dat die er weer aan zitten te komen.
Geplaatst op 13/02/2018 Citeren
Avatar
SBR
Geplaatst op 13/02/2018