stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Pokereiland 3, herfst

Avatar witam
5304
De 4 koningen van het Pokereiland hebben een waarschuwing gekregen dat er een grote ramp zit aan te komen. Om ten gepaster tijde de handschoen te kunnen opnemen, dienen de vier koningen eerst zichzelf aan te pakken. Ze moeten immers op hun best zijn om hun land door de tragedie te kunnen leiden. Dit keer is het de beurt aan Koning Nimius. Hij is de leider van het rijk Ruiten op het eiland en bezit reeds een aantal machtige krachten. Maar dat is niet genoeg. Iets stopt hem om te excelleren als strijder. Toch is hij bereid die confrontatie met zichzelf aan te gaan. En al vlug komt hij in de problemen. Alles wat hij probeert, is niet goed genoeg. Maar hij wordt geholpen en misschien is het dat wel dat hem uiteindelijk door zijn eigen grenzen zal laten breken. Echter, zelfs als hij hier in slaagt, dan staat de grote ramp nog steeds voor de deur…Het moet toch wel even gezegd, de covers hebben me lang tegen gehouden om dit een kans te geven.. en ook als je er doorbladert ziet het er, naar mijn persoonlijke smaak, iets te flashy ingekleurd uit. Maar, eenmaal je begint te lezen, zie je daar al vlug door. Het verhaal werkt: de ontluiking van de innerlijke kracht, die de koning bezit is mooi om te zien. Het komt niet gemakkelijk en vergt heel wat doorzettingsvermogen.. niet voor niets dat er al wel eens gezegd wordt dat de grootste vijand jezelf bent. Dat wordt hier nogmaals uitvoerig bewezen.

Desalniettemin zijn de reeds uitgegeven delen in deze reeks, niet meer dan een opwarming. Immers het echte gevecht moet nog plaatsvinden. Ik vond dit best een interessante opzet, maar dit is al deel drie en eigenlijk mag het echte werk eens gaan beginnen. Toch vermoed ik dat het volgende deel de vierde hoofdrolspeler zal introduceren en niet beginnen aan het hoofdverhaal, wat toch ergens het gevoel van lang wachten begint op te roepen. Daarnaast, werkt deze langzame opbouw ook wel in de hand, dat ik nu enorm veel begin te verwachten van die grote tragedie. Hopelijk kan men dat ook waarmaken.

In het kort: opwarmertje dat leuk wegleest, maar een sobere inkleuring zou mij toch net iets meer aanspreken.
Geplaatst op 30/07/2014 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 30/07/2014