stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Ythaq 12 - De sleutels van het niets

Avatar Iyo74
6515
Deel 3 van de nieuwste cyclus uit deze reeks is een feit.

Veelschrijver Arleston (die van De wouden van Opaal, Askell en Lanfeust en aanverwanten weet u wel) vergast ons als lezer nog steeds op boeiende verhalen. Wie dacht dat het beste uit de reeks Ythaq was na het afgeronde eerste verhaal dat 10 albums besloeg, slaat de bal mis. Doordat de auteur de oorspronkelijke omgeving verlaten heeft, kon hij ook uit een heel ander vaatje tappen. En hij doet dit met verve. Geef toe: de strijd om een heel nieuw en onontgonnen universum kan toch onmogelijk saai zijn? Zeker niet als de machtigsten en rijksten uit het gekende heelal hun zinnen hebben gezet op die immense rijkdom. Als er dan, als extraatje als het ware, ook nog een oppermachtig wezen uit het andere universum (Sarkoen?hr Maegretod) z?n zinnen op ons heelal heeft gezet, mag je er wel van uitgaan dat het een en ander spannend zal verlopen.

Callista is nog maar eens een serpent in modellenuiterlijk gebleken en zadelde de bezitter der sleutels naar het andere universum met heel wat problemen op. Gelukkig waren z?n vriendin Graniet en beschermengel Danaëlle niet in de buurt, zodat deze de achtervolging kunnen inzetten. En die achtervolging is waar het hier om draait.
Ik ben geen voorstander van eindeloos uitgesponnen achtervolgingen, maar gelukkig weet Arleston telkens uit een ander vaatje te tappen en is hij ook niet te beroerd om dit in één album af te ronden. Daardoor blijft deze trip genietbaar. Er zijn al betere geweest, maar in het geheel van het verhaal lijkt dit wel een noodzaak geweest te zijn. Arleston lijkt op het einde opnieuw een andere weg in te slaan en dat doet hopen op nog een sterk vervolg.

Floch is een ideale partner van Arleston. Hij weet de werelden waar alles zich afspeelt goed in de verf te zetten. Een rijke detaillering en originele creaties zorgen voor een boeiend universum. Dat de vrouwelijke protagonisten bovendien erg vloeiend en aantrekkelijk het papier sieren, kunnen we enkel maar met vreugde verwelkomen. Claude Guth maakt het geheel af met een passende en aantrekkelijke inkleuring.

Besluit: alweer een aardig album in de reeks. Benieuwd welke richting het volgende exemplaar zal inslaan. Er zijn weer hééél veel opties open.
Geplaatst op 17/02/2015 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 17/02/2015
De tekeningen van Floch worden ook steeds beter.
Geplaatst op 26/05/2018 Citeren
Avatar
Fourmille
Geplaatst op 26/05/2018