Isabelle Avondrood - Het helse labyrint

Isabelle Avondrood - Het helse labyrintCasterman

Er is al weer 9 jaar verstreken als in 2007 het 9e Isabelle Avondrood album uit komt: Het Helse Labyrint.

Het verhaal begint als Isabelle Avondrood een nare droom heeft. Hierin laat een prehistorische vogel een afgehakte hand vallen. In werkelijkheid vindt een vuilnisman een afgehakte hand. Wanneer twee ongure personen een aanslag willen plegen op Isabelle begint het avontuur pas goed. Ook is er natuurlijk, zoals altijd, een monster in het spel. Dit keer is het een gevaarlijke ontsnapte minotaurus.

Er komen veel oude bekenden in dit album voor, het is dan ook raadzaam enkele van de eerder verschenen albums te herlezen.
Tardi zou Tardi niet zijn als er geen absurdistische elementen in het verhaal zou zitten. Zo ook dus in dit album en met de humor zit het ook wel snor.

Als ik eerlijk ben was ik wel wat teleurgesteld in de laatste pagina, het is namelijk een verhaal in twee delen. Het is dus wachten op deel 10 om te weten te komen hoe het afloopt. En als dat weer 9 jaar gaat duren wordt het lang wachten, Tardi zal dan al 76 zijn. Hopelijk komt ie wat eerder met het laatste Isabelle Avondrood album.
Isabelle Avondrood
Ratatouille TV blog

Geplaatst op 25/03/2015 Citeren
Avatar
Anne-Marie123
Geplaatst op 25/03/2015
het is ondertussen 2022, 9 jaar wachten was een zeer optimistische schatting :( Hopelijk komt er nog een vervolg op deze prachtige reeks
Geplaatst op 26/07/2022 Citeren
Avatar
HerIceMan
Geplaatst op 26/07/2022