De havik 9 Kelder de Medusa!

Avatar beus
1544
Als fan van deze reeks moet je nogal wat geduld hebben want het is al drie jaar geleden dat het vorige deel uit deze kaperreeks verscheen. Patrice Pellerin maakt er dan ook een punt van dat zijn tekeningen tot in de kleinste details correct zijn. Dit zorgt voor oogverblindende tekeningen en heel wat tandengeknars omdat je weet dat je heel wat geduld moet hebben voor je het volledige verhaal zal hebben kunnen lezen.
http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/_thumbs/de-havik-09-6.jpg
Drie jaar geleden had Pellerin ons op volle zee achtergelaten. De medusa wordt achtervolgd door enkele Engelse schepen terwijl het koers zet richting Canada. Daar moet de havik een geheime taak uitvoeren voor koning Lodewijk XV. Naast zijn bemanning kreeg Yann de Kermeur, ook enkele ongenode gasten toegewezen. Zo moet hij het gezelschap dulden van kapitein Kurt Wagner, een hautaine Duitser en de zuipschuit Villéon, de hem moeten helpen bij zijn taak. Ook Mali, een knappe indiaanse is aan boord met haar tolk pater Martin.

Ondertussen valt Agnès de Kermellec in Brest ten prooi aan de kuiperijen van de markies de Beaucourt. Ze ontdekt dat haar grootvader haar toch niet wilde uithuwelijken aan markies de Beaucourt, maar haar wilde toevertrouwen aan haar geliefde Yann. De markies lijkt zijn slag echter thuis te halen want door haar te verdoven kan hij met haar trouwen om zo het familiefortuin op te strijken. Agnès probeert te ontsnappen, en vestigt haar ijdele hoop op Yann, niet wetende dat hij ergens op de Atlantische Oceaan aan de Engelsen probeert te ontsnappen.

De knappe gravin Aude de Séverac wordt ondertussen teruggeroepen naar Parijs, waar ze op het matje wordt geroepen door de onbekende die de baas is van het grootschalig complot dat ook wortelt aan het hof in Versailles!

Dit album lijkt me eerder een overgangsalbum te zijn. De lange oversteek naar Canada verlamt het verhaal een beetje, waardoor Pellerin verder uitwijdt over het verleden van Yann, maar zich vooral focust op Agnes en de intriges aan het hof te Versailles.
Natuurlijk zijn de tekeningen weer fantastisch en historisch accuraat, ook de bladspiegel en de levendige figuren trekken je wel in het verhaal. Ik hoop echter dat Pellerin misschien iets minder gedetailleerd zal worden zodat we niet weer drie jaar moeten wachten nu de intrige eindelijk helemaal los lijkt te komen op het einde van dit deel!
Bij de vorige delen die bij Silvester verschenen was er ook altijd een uitgebreide dossiereditie beschikbaar, die lijkt er helaas niet aan te komen. De vorige delen verschenen later ook in een softcoverjasje en ook dit staat helaas nog niet aangekondigd.
http://www.silvesterstrips.nl/img/slideshow/_thumbs/de-havik-09-5.jpg
Geplaatst op 10/05/2016 Citeren
Avatar
beus
Geplaatst op 10/05/2016
Avatar djkeos
3
"....zodat we niet weer drie jaar moeten wachten...."

Nee, het is inmiddels ruim 4 jaar voordat deel 10 gaat verschijnen....eerst in zwart/wit in juni, dan de kleuren versie in september 2020, uiteraard eerst in het Frans. Hopelijk dan nog in het 4e kwartaal (van 2020) in het Nederlands. Tegen die tijd maar weer eens gaan herlezen want het blijft wel een prima strip. Gelukkig heb ik meer hobby's....
Geplaatst op 22/04/2020 Citeren
Avatar
djkeos
Geplaatst op 22/04/2020
Avatar Fumetti
3668
Origineel geplaatst door djkeos
Gelukkig heb ik meer hobby's....


Gelukkig heb ik meer strips :)
Geplaatst op 04/06/2020 Citeren
Avatar
Fumetti
Geplaatst op 04/06/2020