stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Het kasteel van m'n moeder

Avatar witam
5304
Na het prima verhaal van 'De triomf van m'n vader', keek ik uit naar dit deel. 'Het kasteel van m'n moeder' is het tweede deel in het verhaal van de jeugd van Marcel Pagnol.

In dit deel leren we Lili kennen, een achtjarige lokale jongen. Marcel en zijn familie zijn immers nog steeds op vakantie en na zijn triomf met de steenpatrijs, mag Marcel steeds mee op jacht. Op één van die uitstapjes komt hij Lili tegen en samen ondernemen ze heel wat stropersactiviteiten. Ze doen het niet slecht en vullen de resultaten van de jacht mooi aan. Maar uiteindelijk komt er een einde aan de vakantie en Marcel ziet dat niet zitten. Terug naar school gaan terwijl buiten spelen veel leuker is, maar het moet. Gelukkig komen ze nu telkens in het weekend terug. Echter de weg is lang en wanneer ze een sluipweg vinden, kunnen ze aan de verleiding niet weerstaan. Maar ja, een sluipweg brengt zo zijn eigen gevaren.

Dit is nog steeds een strip waarbij traagheid mooie zaken oplevert. Alles krijgt zijn plaatsje: anekdotes, sterke verhalen, overdrijvingen en spookverhalen maar net zo goed is er plaats voor de vriendschap die langzaam dieper wordt, de liefde van een familie en het wilde avontuur van rond te lopen in een wildere natuur dan we nu nog hebben. Maar deze keer zit er echt wel een behoorlijk scheut venijn in de staart. Wat toch wel schokkend aankomt na al deze tedere herinneringen.

In het kort: op het gemak genieten
Geplaatst op 09/04/2017 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 09/04/2017
Avatar Philio
1
Kan ik alleen maar beamen... . Maar vergeet vooral ook niet de tekeningen en inkleuring en de speciallekes van sommige tekeningen... subliem.
Geplaatst op 22/02/2019 Citeren
Avatar
Philio
Geplaatst op 22/02/2019