De Engelsman die niet van vuurwapens houdt 4, Het recht van de sterkste

Crew
Avatar witam
5316
Zoals reeds opgemerkt bij het vorige deel, is de toon van dit verhaal een pak serieuzer geworden. Misschien ook wel deels te wijten aan de nieuwsfeiten van de laatste tijd, wapens en de VS, het blijft een verwarrend huwelijk... niet voor de Amerikanen, maar wel voor zowat alle buitenstaanders. In ieder geval, in dit verhaal hebben verschillende mensen de kans om de liefde van de Amerikanen voor hun wapens te stoppen voor het de proporties aan zal nemen dat het vandaag heeft. Echter de verschillende partijen werken elkaar tegen en ondertussen is ook de machtige wapenlobby betrokken. De kans dat iedereen hier heelhuids uitkomt, slinkt met de pagina.

De makers zijn de humoristische zijde van dit verhaal niet vergeten, maar het is wel een beetje naar de achtergrond verdrongen. Maakt dat het verhaal minder sterk? Wel, je bent binnen getrokken en meegesleept door de humor en het werd dan langzaamaan een verhaal met een boodschap. De humor werd niet vergeten, maar is niet langer hetgeen dat je verder doet lezen. De switch werd goed in elkaar gestoken en het werkt.

De tekeningen zijn af en toe nog wel karikaturaal en dan zeker sommige gezichtsuitdrukkingen, maar ook hier is de overgang gemaakt naar een realistischer lijnvoering. Het past met de verandering van sfeer in dit verhaal.

In het kort: na het laatste deel brengt deze reeks uiteindelijk meer dan eerst verwacht.
Geplaatst op 17/11/2017 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 17/11/2017