Diep in de zee 4

Crew
Avatar Iyo74
6892
In een andere recensie had ik het reeds over de educatieve strip “Insecten”. Ook deze “Diep in de zee” behoort tot een vergelijkbare strekking. Vanzelfsprekend verblijden de auteurs ons deze maal niet met hun kennis over kriebeldiertjes, maar wel over onder water levende organismen. Ze beperken zich daarbij niet tot de dieren die leven in zout water, maar dwalen ook regelmatig af naar zoetwatervissen.
http://www.faunesauvage.fr/wp-content/uploads/2017/03/Capture-d’écran-2017-03-10-à-18.56.04.png
Hoewel het opzet grotendeels hetzelfde is, worden de pagina’s toch net iets anders opgebouwd. De aandacht ligt minder op het gag-gehalte zoals in ‘Insecten’, maar meer op de overdracht van weetjes. Over het algemeen komt het echt grappige pas in de laatste afbeelding van de pagina naar voren. Misschien komt deze strip daardoor wat meer als belerend over, maar door de manier waarop alles in beeld wordt gebracht, lezen alle pagina’s erg vlot weg. Tekenaar van dienst, Thierry Jytéry, weet de snuiten van de neergepende waterdieren immers erg levendig en aantrekkelijk te maken. Dat in combinatie met overal aanwezige subtiele details in de tekeningen, zorgt voor een heel amusant geheel.
Hou er wel rekening mee dat er erg veel informatie op je afkomt, die je onmogelijk allemaal kan onthouden. Om overbelasting van de hersenen tegen te gaan, kan je deze lectuur ook in stukjes verorberen. ;-)
https://2.bp.blogspot.com/-SUyKsUvK5Cc/V7sYFOf_1MI/AAAAAAAABmA/UngRdqBEE-UPeAmO6qoRMKfMwPH-DPTGQCEw/s1600/30COUL-ANIMAUX+MARINS+T4.jpg
Besluit: vergeet Wikipedia, dit is wetenschap op een leuke en boeiende manier gebracht! En het mooie is: feestdagen genoeg op komst die dit cadeau rechtvaardigen. ;-)
Geplaatst op 19/11/2017 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 19/11/2017