De kat die geen brokjes lust - Nachtwerk

Crew
Avatar Iyo74
6895
Dit album is een bundeling van 11 fabels waarbij een rotverwende kat het eten van kattenbrokken meer dan beu is en op zoek gaat naar een lekker mals brokje écht vlees. Niet altijd evident als je zelf nooit hebt leren jagen...
https://www.bedetheque.com/media/Planches/PlancheA_289869.jpg
Het hoofdpersonage, een kat, kan communiceren met andere dieren. Dit levert leuke dialogen op die auteur Odrade heel wat mogelijkheden biedt. Het zorgt er alleszins voor dat er meer mogelijk is zonder dat we ons vragen stellen bij de situaties die zich voordoen.
Ook erg leuk: de gedragingen van de kat zijn tweeledig. Enerzijds herken je goed het kattige in alles wat deze avontuurlijke viervoeter onderneemt, langs de andere kant vertoont het beestje ook erg menselijke trekken, echter zonder de grens te overschrijden die het geheel ongeloofwaardig zou maken. Net dat subtiele evenwicht maakt dit album voor mij meer dan geslaagd.
http://www.bdnet.com/img/couvpage/73/9782390141730_pg.jpg
De potloodtekeningen vallen onmiddellijk op door hun nauwkeurigheid en levensechtheid. Je merkt dat de auteur zich uitvoerig documenteert en grondig te werk gaat. Vooral bij de dieren valt dit op, de mensen vind ik wat minder overtuigend.

Besluit: erg leuke lectuur. Ideale ontspanning op (druilerige) dagen.
Geplaatst op 30/11/2017 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 30/11/2017