Alice Matheson 4 Wie is Morgan Skinner ?

Avatar beus
1546
Alice Matheson is een wat bizarre reeks, het is zowat een kruising tussen « walking dead » en de televisieserie Dexter. Net als in “walking dead” speelt het verhaal zich af tijdens een zombieplaag, maar dit in hartje Londen, en maken we het begin van de uitbraak mee. En net als bij voornoemde reeks is het zombiethema eigenlijk niet de kern van het verhaal, maar eerder een bijkomend gegeven dat wel eens tot spectaculaire scenes leidt.

Alice Matheson, het hoofdpersonage, heeft dan weer veel gemeen met Dexter uit de gelijknamige televisieserie. Ze houdt net als Dexter van moorden, en kan niet echt met gevoelens om. Dexter probeerde zijn neigingen te kanaliseren door alleen criminelen te vermoorden, Alice Matheson focust zich op terminaal zieken, en mensen die niet gemist zullen worden. Ze heeft dan ook gekozen voor een job als verpleegster. Uit het vorige deel leerden we heel wat over Alice, haar afkomst en haar drijfveren. Zo is ze de dochter van twee criminelen, en werd ze geadopteerd door de rijke familie Matheson. Ze moet dan ook niet gaan werken om in haar behoeften te voorzien. Hoewel ze erg knap en slim is koos ze toch voor een job als verpleegster, net omdat dit onopvallender is om haar neigingen uit te voeren.

Zoals de titel al aangeeft focust dit deel zich vooral op Morgan Skinner, de directeur van het ziekenhuis waar Alice werkt. Het lijkt er op dat hij door heeft waar Alice mee bezig is, en daarom probeert Alice ook meer te weten te komen over Skinner, om misschien ook iets te vinden wat ze tegen hem zou kunnen gebruiken. Skinner is fel verandert sedert zijn vrouw, die hij verafgode is gestorven. Hij lijkt zich op zijn werk te hebben gestort, maar toch gedraagt hij zich soms vreemd. Zo is er in het ziekenhuis een baby opgenomen die speciale aandacht krijgt van Skinner. Ook lijkt hij zich sterk het lot van dokter Sterling aan te trekken, die oneervol is ontslagen. Als er dan nog vreemde dingen gebeuren bij een orgaantransplantatie gaan de alarmbellen bij Alice rinkelen!

Het verhaal is van de hand van Jean-Luc Istin, die ons al eerder wist te bekoren met andere reeksen zoals Drakenbloed en Druïden. De eerste cyclus zou uit zes delen bestaan en de tekeningen zijn per deel van een andere tekenaar. De tekenstijl is een soort standaard realisme, het doet wat koel aan en mist wat persoonlijkheid, maar het grote voordeel is wel dat er zo wel uniformiteit is tussen de verschillende delen. Ook de inkleuring doet koel aan, met veel grijs en blauwtinten, maar dit past wel in de sfeer en het concept van de reeks.

Deze reeks heeft veel meer te bieden dan je op het eerste zicht zou denken, dit is niet zomaar een zombieslasher, Istin houdt de spanning er goed in. Zo is Alice al een paar keer bijna betrapt waar ze zich maar ternauwernood kon verantwoorden. Het mysterie van het ontstaan van de zombieplaag blijft ook nog bestaan, en blijkbaar werkt er nog ander vreemd volk in het ziekenhuis zodat we op het puntje van onze stoel blijven van de spanning bij het lezen van deze reeks. Gelukkig is het vijfde deel al aangekondigd door daedalus en zou het al in april verschijnen!
Geplaatst op 17/03/2018 Citeren
Avatar
beus
Geplaatst op 17/03/2018
Avatar Pjotr.m
13
Ik ben niet zo in met zombies, maar die reeks, althans de cyclus, recent afgesloten met deel 6 kon me wel bekoren, net omdat ze zo bizar is!
Geplaatst op 16/05/2021 Citeren
Avatar
Pjotr.m
Geplaatst op 16/05/2021