stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Horizontaal - Dagboek van een uitgestrekte zwangerschap

Avatar Iyo74
6632
Waarom zou een mentaal evenwichtige man (ik ga toch uit van het feit dat ik tot die categorie behoor) een stripverhaal met als titel “Horizontaal - Dagboek van een uitgestrekte zwangerschap” willen kopen?
Wel, de tekenstijl van Bosschaert spreekt me reeds heel lang aan en de naam Zidrou doet meer dan één belletje rinkelen. Bovendien is mijn vrouw (op z’n zachtst gezegd) nogal babygek. Bijgevolg was het gegarandeerd dat dit album zou gelezen worden door op z’n minst 2 personen hier in huis (en dat gaat slechts voor héél weinig strips op).
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/horizontaal2.jpg
Wat de auteurs betreft: dat 2 mannen de uitdaging aangaan om een typisch vrouwelijk ongemak om te zetten in een grafisch werk, is niet evident. Bovendien is het een weinig spannend onderwerp, zeker als de gebeurtenissen eerlijk en waarheidsgetrouw moeten zijn. Hoe ze het boeiend weten te houden? Door de nodige humor in te voegen. Niet van het type slapstick, maar wel subtiel en vrij realistisch.
Doordat het album vrij dun is, ontbreekt het naar mijn bescheiden mening wel aan diepgang. Moesten we wat langer ondergedompeld worden in de situatie, zouden we ons meer kunnen inleven. Er zat dus zeker meer in het onderwerp. Het grote voordeel voor de gekozen aanpak (die ook resulteerde in een betaalbaar boek) is dat het toegankelijk is voor een bredere doelgroep.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/horizontaal1.jpg
Het tekenwerk van Bosschaert kon me zeker bekoren. Het is eerder aan de luchtige kant, maar toch levensecht genoeg om dit verhaal op een gepaste manier vorm te geven. Het kleurgebruik is eerder sober en creëert het gevoel dat dit een nostalgisch verhaal is dat zich enkele tientallen jaren geleden afspeelde. Dit stoort me echter helemaal niet, het geeft het geheel iets ingetogen.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/horizontaal3.jpg
Besluit: het album voldeed niet volledig aan m’n verwachtingen, maar wegens het onderwerp en de manier waarop het werd benaderd is dit zeker een te overwegen aankoop voor (zwangere) vrouwen, maar ook voor hun man. Bijkomend pluspunt is de meer dan schappelijke prijs van ongeveer €15.
Geplaatst op 15/12/2018 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 15/12/2018
Avatar Surya
12945
Ik, als zeer baby ongek persoon met ditto vrouw twijfelde nog. Misschien moet ik het toch maar eens proberen. Het album, niet de baby :)
Geplaatst op 15/12/2018 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 15/12/2018