stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Auschwitz

Auschwitz van Pascal Croci is een stripboek waarin niet zozeer het verhaal van de hoofdpersonen centraal staat, maar de verschrikkelijkheid waarin de mensen verkeren die in dit vernietigingskamp ter dood veroordeelt zijn. Hun wanhoop en vooruitzicht op de dood is door Croci meesterlijk in beeld gebracht met koude hoekige tekeningen. De verschrikking waarin zij zich bevinden is zo groot aanwezig, dat het ontbreken van het perspectief van een uitvlucht je bij de keel grijpt. De wijze waarop de Duitsers de Joden afslachten is bijna onmenselijk te noemen. Met zijn zwart-wit tekeningen van deze gruwelijke episode heeft Croci geprobeerd uit te drukken, wat niet uit te drukken valt, zo schrijft hij zelf in het nawoord.
Auschwitz is geen stripboek die een uurtje leesvermaak oplevert. Nee, het roept vragen bij je op. Wat is het toch dat de mensheid met zich meedraagt en dat er toe brengt dat de ene mens het leven van de andere mens verwoest? Uit welke bron komt deze haat voort waarmee we zijn besmet? Hoe is het toch mogelijk?

Bovanovitch
Geplaatst op 08/06/2019 Citeren
Avatar
Bovanovitch
Geplaatst op 08/06/2019
Avatar witam
5308
Was een van de eerste strips die bleef hangen. Indrukwekkend, nog steeds...
Geplaatst op 18/08/2019 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 18/08/2019