stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Dood en opgegraven 1 Lijk op de loop

Avatar beus
1544
Dupuis lanceerde de laatste jaren in het Franse taalgebied met succes enkele leuke jeugdreeksen (FRNK, Harmony, Zombilennium). Ballon zag dit ook en gaf die reeksen ook een kans in het Nederlands. Helaas werden deze reeksen niet door onze jeugd opgepikt, en werden ze gestopt in vertaling. Maar toch blijft Ballon gelukkig geloven in onze jeugd en geven ze ook deze reeks een kans. De timing lijkt perfect, Halloween is in aantocht en als ik mijn zevenjarige zoon mag geloven zijn zombies cool!

Het leven lijkt Yan toe te lachen: het is de laatste schooldag voor de grote vakantie en hij heeft grootse plannen: samen met zijn vriend Nicolas wil hij deze zomer een zombiefilm maken! Daarnaast wordt hij binnenkort ook weer grote broer en ook de meisjes laten hem niet onverschillig.
Maar dan slaat het noodlot toe. Yan neemt het voor iemand op die wordt afgedreigd met een mes. De dader raakt in paniek en plant het mes in Yansn borstkas.

Sterven is triest… erg triest voor wie blijft leven klinkt de voice over. Die blijkt van Yan zelf te zijn want Yan ligt maar te wachten in zijn kist. Gelukkig heeft zijn broer zijn klaroen mee laten begraven zodat hij toch nog iets te doen heeft. Op een dag hoort Nicolas de muziek en besluit zijn vriend op te graven. Zo komt Yan terug in het land van de levenden, maar met een half vergaan lichaam is het verder leven als zombie geen pretje. Iedereen is bang van jou, en hoe vertel je aan je familie dat je niet echt dood bent maar verder leeft als zombie?

Jocelyn Boisvert en Pascal Colpron verrassen ons met een originele insteek van een zombieverhaal. Vol actie en humor, en een vlotte tekenstijl verdient deze nieuwe reeks zeker een kans. Boisvert maakt heel wat openingen voor het vervolg. Gaat Yan op jacht naar de dader? Maakt hij nu toch nog zijn zombiefilm? Hoe gaat zijn familie omgaan met Yans nieuwe uiterlijk? Gelukkig is het meisje dat verliefd was op Yan een gothic, misschien bloeit er tussen hen toch nog iets moois?

Kortom allemaal leuke vooruitzichten! Hopelijk laat de Vlaamse jeugd ook deze leuke reeks niet vroegtijdig stoppen!
Geplaatst op 25/10/2019 Citeren
Avatar
beus
Geplaatst op 25/10/2019