stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Driftwereld 1

Avatar witam
5308
Ken Broeders... als je die naam ziet staan op een strip dan weet je al meteen dat je tekeningen gaat krijgen om u tegen te zeggen. En we worden niet ontgoocheld in dit eerste deel van Driftwereld. De tekeningen zijn heerlijk gedetailleerd in het voorplan en gaat uit focus hoe verder verwijderd van dat voorplan. Dit is de perfecte manier om de blik zeer juist te leiden doorheen de tekening, pagina en het verhaal. Dit bepaalt mee het snelle ritme van dit eerste deel... wat ook naadloos aansluit met de inhoud van het verhaal. Maar voor we naar de inhoud gaan, toch ook even verwijzen naar de inkleuring. Die is immers mooi uitgekiend waarbij kleuren zeer specifiek worden ingezet. Het zorgt voor een zeer mooi spel tussen warm en koude. Het mag duidelijk zijn dat deze strip grafisch hoog scoort.

Het verhaal zelf speelt zich af in een fantasie-wereld met onder meer trollen, elfen,... waar een mens in terecht komt. En die mens is, voorlopig althans, geen slaafje van, maar hoe lang dat die vrijheid gaat duren?? Dit is immers voor de mens geen echt vredelievende omgeving. Desalniettemin gaat het verhaal dieper dan die ene vrouw die er plots opduikt. Het lijkt eerder te gaan over een oud vraagstuk: liever het kwaad dat je kent of het onbekende? Een beetje als kiezen tussen de pest en de cholera, maar echt veel weten we nog niet. Dit boek is een introductie tot deze wereld en zijn inwoners en de eerste zet binnen het grote gevecht tussen goed en kwaad is pas gedaan. Het is dan ook nog even afwachten op het volgende deel, waar ik veel van verwacht daar dit een trilogie is en er dus een pak zal moeten gebeuren in deel 2, om te zien of het verhaalgewijs even sterk is als grafisch. Maar de eerste tekenen zijn alvast positief.

Conclusie: prachtig begin dat beloftevol is voor het vervolg
Geplaatst op 29/11/2019 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 29/11/2019