Een godverdomse klootzak 1 - Isabel

Avatar Iyo74
6713
‘Godverdomse klootzak’ kreeg ik naar m’n hoofd geslingerd in de zaak waar ik m’n favoriete leesvoer koop. De omstanders keken raar op, maar strips vormen dan ook maar een deel van de verkochte artikelen, dus wisten zij veel wat er op de balie lag.
Enfin, een klinkende titel haalde ik dus al zeker in huis en ook voor de inhoud had ik geen schrik om ontgoocheld te worden. Loisel staat immers altijd garant voor top-lectuur. Peter Pan, De Grote Dode, Magasin Général, Op zoek naar de tijdvogel: ze behoren tot m’n favoriete leesvoer.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/godverdomseklootzak01a.jpg
Het verhaal: Max keert terug naar z’n roots in het Amazonegebied waar hij z’n eerste drie levensjaren doorbracht. Na het overlijden van z’n moeder wil hij achterhalen wie z’n vader was, maar daarvoor heeft hij slechts 2 oude foto’s met 2 verschillende mannen waarvan hij de naam niet kent. De zoektocht begint...
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/godverdomseklootzak01b.jpg
Het verhaal begint rustig en aan het begin ga je gewoon mee in de vertelling. Er heerst een ontspannen en gemoedelijk sfeertje dat in schril contrast staat met de titel en al gauw ga je je een beeld vormen van wat voor soort verhaal de auteur zal brengen. Tot plots rond ⅓ van het album een andere richting wordt opgegaan en alles wat grimmiger en duisterder wordt. De zoektocht naar Max’ vader blijft van dan af wat op de achtergrond, maar hier en daar wordt de nieuwsgierigheid toch aangewakkerd. Ondertussen stapelen de gebeurtenissen zich op verschillende fronten op. Bovendien wordt alles overgoten met een humoristisch sausje waardoor de bijna 90 bladzijden meer dan aangenaam leesvoer verslonden zijn voor je het beseft.
http://www.familietroch.be/STRIPINFO/godverdomseklootzak01c.jpg
Loisel staat niet zelf in voor het tekenwerk. Dat laat hij over aan Olivier Pont, die we bv. kennen van het magistrale ‘Over de grenzen van de tijd…’ François Lapierre neemt dan weer de inkleuring voor z’n rekening, iets wat hij reeds eerder verzorgde voor Loisels werken. ‘t Is een duo dat goed matcht. De tekeningen zijn aantrekkelijk en sfeervol en de mensen en hun emoties worden treffend in beeld gebracht. Bovendien zijn de kleuren goed uitgebalanceerd en uitstekend aangepast aan de verschillende omstandigheden waarin de protagonisten hun avonturen beleven.

Besluit: magnifiek leesvoer dat doet verlangen naar meer. Aftellen maar tot het volgende deel...
Geplaatst op 07/12/2019 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 07/12/2019
Avatar Surya
13030
Ik heb er ook van genoten, laat dat vervolg maar komen, liefst voor eind oktober 2020, anders moet ik nog een jaar langer wachten voor ik het kan lezen!
Geplaatst op 08/12/2019 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 08/12/2019
Avatar witam
5312
Origineel geplaatst door Surya
Ik heb er ook van genoten, laat dat vervolg maar komen,


x 2 of een miljoen of zo...
Geplaatst op 29/12/2019 Citeren
Avatar
witam
Geplaatst op 29/12/2019
Avatar snarf
4
ik heb het album net besteld.
Ik ben benieuwd, de recensies zijn veelbelovend.
Geplaatst op 30/12/2019 Citeren
Avatar
snarf
Geplaatst op 30/12/2019