Rommelgem - Patiënt A

Avatar Iyo74
6726
De graaf van Rommelgem verneemt dat enkele van zijn collega-vrienden in de problemen zitten. In opdracht van de nazi’s werken ze mee aan een project dat die laatsten hun heerschappij nog moet versterken. Zonder dralen vertrekt de graaf, samen met Black en de perfect Duits pratende Blair, naar Berlijn om er met gevaar voor eigen leven beide vrienden uit de klauwen van de lustig Pervitin (tegenwoordig beter gekend als crystal meth) slikkende Duitsers te halen.

Na het uitstekende ‘Enigma’ leveren Béka en David Etien een tweede album af in de reeks ‘Rommelgem’. Daarbij gaan ze op hetzelfde elan verder als bij het eerste deel. De ingrediënten: een snuifje geschiedenis - bij voorkeur enkele minder gekende feiten -, de Graaf van Rommelgem in een glansrijke hoofdrol, een weinig uitvindersgadgets en dat alles afgewerkt met een vleugje humor. Wat mij betreft een uitstekende mix die garant staat voor een meer dan aangenaam stukje literatuur.
Je moet het eerste album trouwens niet gelezen hebben om 'Patiënt A' te verslinden. Voor een aantal zaken kan het wel leuker zijn om dat toch te doen. ;-)

Wat het verhaal extra aantrekkelijk maakt is dat het de nieuwsgierigheid opwekt naar in hoeverre het hoofdelement, in dit geval het product Pervitin, historisch correct is. Daar ligt naar mijn bescheiden mening nog steeds een gemiste kans: waarom geen mini-dossiertje toevoegen waarin de geschiedkundige achtergrond wordt toegelicht? Zo zouden feit en fictie beter van elkaar gescheiden kunnen worden door de lezer.

De sfeervolle tekeningen van Béka en de retro inkleuring van David Etien maken het album af en zorgen er mee voor dat dit album boven de middelmaat uitstijgt. Dit is genieten van de eerste tot de laatste bladzijde.

Besluit: ik ben blij dat Rommelgem niet tot één album beperkt bleef.

Geïnteresseerd in de historiek van het product Pervitin? KLIK HIER
Geplaatst op 23/09/2021 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 23/09/2021