Shaolin 1 Het kind van het lot

Avatar beus
1554
Jean-François Di Giorgio lijkt maar niet genoeg te kunnen krijgen van het verre oosten. Na de hoofdreeks Samoerai en zijn spin-offs legenden, origine en Sensei was de inspiratie blijkbaar nog niet opgedroogd. Dus wilde hij nog een nieuw verhaal vertellen, dit werd Shaolin en het moet een drieluik worden.

Witte Wolk is een shaolinleerling in het klooster van de drie koninkrijken in Tibet. Hij werd als peuter opgenomen in het klooster toen hij vastgebonden op de rug van een jak werd gevonden. Meester Huo gaf hem onderdak en voelde dat de peuter heel wat in zijn mars zou hebben.
Terwijl we zien hoe Witte Wolk moeilijk aanvaard wordt door andere leerlingen, wordt er in een ander klooster een belangrijk barnstenen voorwerp op erg spectaculaire wijze gestolen. In de barnstenen kamer zitten er magische krachten opgeborgen, die niet in verkeerde handen mogen vallen. Terwijl een knappe huurlinge wordt gecontacteerd om het kleinood terug te halen krijgt ook Witte Wolk zijn initiatie opdracht om volwaardig shaolin-monnik te worden.

De tekenpen liet Di Giorgio achter in de bekwame handen van Looky (pseudoniem van Vivien Chauvet). Looky tekende al enkele delen van “de orde van de drakenridders”. Maar vooral zijn interpretatie van Sneeuwwitje en Belle en het Beest die hij samen maakte met Maxe L’Hermenier konden ons bekoren. Deze Shaolin tekent hij echter meer in een traditionele stijl.
Looky tovert met de bladspiegels, de pagina’s waarin hij zich aan het klassieke strookjespatroon houdt zijnop de vingers van één hand te tellen. Daarnaast tovert hij de prachtigste tempels uit zijn pen, maar ook het uitbeelden van actie gaat hem goed af. Kortom de perfecte tekenaar voor deze nieuwe reeks!

Shaolin heeft heel wat potentieel, maar lijdt wel aan “het eerste deelsyndroom”. Er kruipen heel veel bladzijden in het creëren van de setting, de juiste sfeer en het voorstellen van Witte Wolk. Het echte verhaal moet eigenlijk nog in gang schieten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit met een vakman als Di Giorgio in het volgende deel zeker in orde komt! Dit is zeker voer voor fans van Samoerai!
Geplaatst op 02/11/2021 Citeren
Avatar
beus
Geplaatst op 02/11/2021