Noir Burlesque 1

Avatar Flow_
6
Wie Marini zegt, denkt meteen aan de reeksen ‘De schorpioen’, ‘De adelaars van Rome’ en ‘Gipsy’. Bij Noir Burlesque zorgt Marini zowel voor het scenario als de tekeningen en inkleuring. Hij wou hierbij de sfeer van de jaren ’40-’50 weergeven. Denk maar aan gekostumeerde heren met hoeden, de korsetten die de strakke tailles van de dames benadrukken, maar ook de blinkende wagens vol chroom, de sigaretten die hoogtij beleven,… Alles komt aan bod in dit eerste deel van een tweeluik. En of Marini de sfeer er weet in te houden? Ja !

Het verhaal begint in het heden als Slick (de gangsternaam van Terry) zijn verraadster Caprice (artiestennaam voor Debbie) zit op te wachten in haar appartement. Ooit waren ze een koppel, maar door omstandigheden is hun contact ongewild verloren gegaan waardoor Caprice nu werkt voor een nachtclub als danseres. Ze heeft een affaire met Rex, de eigenaar van de nachtclub. Echter heeft gangster Slick nog schulden bij Rex. Zo loopt Slick terug Caprice tegen het lijf en laait de passie tussen de 2 weer op. Maar dit is uiteraard buiten Rex gerekend, die de touwtjes strak in handen heeft…

Over de tekeningen hoeven we niet veel woorden vuil te maken: die zijn top! Het album is opgemaakt in zwarte en grijze tinten, met hier en daar een streepje rood wat een extra dimensie geeft aan de sensualiteit van de lippen of het opspattend bloed letterlijk meer in de verf zet. Want de inkleuring gebeurt door middel van prachtige aquarellen, iets waar Marini heer en meester in is. Als ik al een minpuntje zou vinden, is het dat de karakters lijken op bvb. de Schorpioen of zijn vorige werken. Maar dat is eigen aan de stijl van de tekenaar, en deze stijl is gewoon van het bovenste niveau. Voor de liefhebbers: de Burlesque komt ook mooi aan bod - hoewel het meer een striptease is van Caprice - maar o zo prachtig gebracht door Marini.

Het verhaal komt mooi op gang in dit eerste deel en doet je verlangen naar het vervolg. Marini mag dit van mij meer doen, dit is een pareltje geworden en behoort zeker tot de betere albums van dit (na)jaar !

4,8/5 sterren
Geplaatst op 27/11/2021 Citeren
Avatar
Flow_
Geplaatst op 27/11/2021