Tango 6 – De stroom van drie grenzen

Avatar Flow_
43
Het beste of een verlenging van de reeksen ‘Alfa’ of ‘Largo (Winch)’, misschien komt de naam ‘Tango’ daarvandaan…? Of misschien spelen de Argentijnse roots mee in de naam?

Wie zal het zeggen…in dit deel worden we in ieder geval opnieuw ondergedompeld in de Zuid-Amerikaanse sfeer (vanaf deel 7 gaat dit verder in de Filipijnen). John hoopt om eindelijk van de lokale natuurpracht te kunnen genieten als hij opgebeld wordt door zijn kameraad Mario voor hulp. Drie dagen later staat hij op ‘de 3 grenzen’, het grensgebied tussen Paraguay, Brazilië en Argentinië; de ideale plaats voor louche zaken tussen schorremorrie. Daar krijgt hij van oude bekende Mike te horen dat Mike zijn vriend afgeperst wordt. Echter zit er meer achter, Mike heeft John eigenlijk laten komen omdat hij hulp wil om Fish, een gehaaide zakenman, een lesje te leren. Die laatstgenoemde heeft namelijk zijn beste vriend, Camilo, laten vermoorden toen Camilo zich keerde tegen het plan om een nieuw casino van Fish te laten bouwen. In eerste instantie vindt John het te riskant om hierin mee te gaan, maar als Mike zelf het heft in handen neemt en doodgeschoten wordt, zint John op wraak..

Het scenario komt uit de pen van Matz Alexis (De Killer, XIII Mysterie, Mexicana,…) in samenwerking met Xavier Philippe (Conquistador, XIII, Kruistocht,…), die voornamelijk de tekeningen voor zijn deel neemt. Het verhaal zit opnieuw snor en wordt opgebouwd rond onze -intussen vertrouwde- actieheld. Het is niet onnodig gecompliceerd gemaakt en alles valt goed te volgen, wat het heel leesbaar maakt. Dit gecombineerd met de nodige actie zorgt dat dit album vlotjes doorlezen wordt (ook al is het iets dikker dan de standaard albums).

Ook over de tekeningen en inkleuring niets dan lof, deze zorgen voor een grimmige, zuiderse sfeer die past in het plaatje. Alles wordt heel realistisch uitgewerkt, tot zelfs de wapening of een torenkraan op een bouwwerf. Ook de actiescènes weet Xavier als de beste weer te geven.

Met andere woorden is dit puur leesplezier: het zoveelste topalbum in deze topreeks!

4,5/5 sterren
Geplaatst op 10/12/2021 Citeren
Avatar
Flow_
Geplaatst op 10/12/2021
Deze actieserie kunnen we ook wel een moderne western noemen. Dan woon je al in een nietig dorpje in het Andesgebergte, je geniet van de leegte van de woestijn en van Augustina (plaatselijke bloedmooie barvrouw met een verleden), de rust kan niet blijven duren. De naam Augustina komt trouwens van hun kok tijdens de reis van Xavier en Matz in Bolivië. Wanneer Tango Diego en diens vader (?) ter hulp schiet, komt hij in het nieuws. En als je miljoenen hebt buitgemaakt van een drugkartel hebben veel mensen interesse in speciale gebeurtenissen. Privédetective Mario Borgès (uit Buenos Aires) blijkt de oom van Diego. Exotische locaties en regelmatig andere mooie vrouwen in de picture (Alma, Carmen, Shannon Serra,...), belangrijke ingrediënten zijn aanwezig. Af en toe komen we ook wat te weten over het verleden van Tango (John Cruz). Tien jaar geleden was hij op zoek naar zijn moeder en ontmoette hij Tom Reyes (DEA). Zit geweld in het DNA van Tango? "Eenzaam zijn doe je beter alleen." Mario heeft trekken van acteur Lino Ventura (Les Misérables) maar doet nu meer dan ooit denken aan Barney uit Bernard Prince. Achteraan album 1 genieten we extra van een reisverslag (6 blz). Op naar de volgende cyclus die zich zal afspelen op de Filipijnen. Ondertussen hebben Philippe Xavier (Conquistador, Kruistocht, Winter 1709) en Matz (De Killer, Adios Muchachos, Cycloop) samen het one-shot 'De Slang en de Coyote' afgewerkt. Met plezier wachten we op een volgende cyclus van Tango (op de Filipijnen).
Geplaatst op 05/09/2022 Citeren
Avatar
Thorgal57
Geplaatst op 05/09/2022