Driftwereld 3 - Een verhaal over een heks

Avatar Iyo74
6792
Het derde en laatste deel van Driftwereld ligt al even in de winkelrekken, maar toch vind ik het meer dan de moeite waard om dit sluitstuk nog even onder de aandacht te brengen.

Driftwereld, een verborgen wereld bevolkt met onder meer kobolden, trollen en feeën, wordt bedreigd door een heks. Een lage elf, een mensenkind en de legendarische Rode Tovenaar vormen de grootste hoop op redding. Maar of de heks, die nog steeds aan kracht wint door het opslorpen van de magische krachten van haar opponenten, verslaan kan worden is hoogst onzeker. De verdeeldheid en strijd tussen de verschillende volkeren draagt alleszins niet bij aan mogelijk succes. Bovendien moet het schuilhol van de toverkol nog gevonden worden…

In dit derde album worden de laatste vragen die zich eerder opdrongen, netjes beantwoord. Zonder vaart te verliezen snelt dit epos naar z’n climax toe. De vele actie, maar ook het nog steeds opduiken van nieuwe elementen, zorgen ervoor dat de veeleisende lezer ook nu op z’n wenken wordt bediend. Het verhaal leest vlot weg en nodigt, samen met de tekeningen, uit om herlezen te worden.

Over het tekenwerk is zowat iedereen het eens: een zaligheid om te bekijken. Kleurrijk, afwisselend en aantrekkelijk. Elke afzonderlijke tekening is een kunstwerkje op zich is. Bekijk maar eens de Facebookpagina van Ken Broeders als je inzicht wilt in het tot stand komen van zijn tekeningen. Indrukwekkend. De hoeveelheid tijd in één tekening kruipt is echt ongelooflijk. Niet enkel het tekenwerk, maar ook de heel gevarieerde en bij momenten gedurfde bladschikking past perfect bij de fantasy-setting en spreken me dan ook enorm aan.

Teaser op youtube: https://www.youtube.com/watch?v=iidhKYyQK8I

Besluit: Ken Broeders, de van oorsprong Antwerpse stripkunstenaar, heeft reeds enkele indrukwekkende verhalen op z’n palmares. Apostata en Voorbij de steen hebben zonder twijfel hun sporen verdiend. Maar daar mag je nu dus ook Driftwereld aan toevoegen. Dat er vertalingen zijn in onder andere het Frans en het Duits, zegt veel. Werk van eigen (Belgische) bodem waar we terecht trots op mogen zijn.
Geplaatst op 07/02/2022 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 07/02/2022