Wayne Shelton

Wayne Shelton is een ex-smokkelaar in het Midden-Oosten, een gentleman-huurling op leeftijd met grijze slapen, een 'wannabe' James Bondje (bijna) met pensioen. Hij is tevens een vietnamveteraan en er vallen heel wat lijken uit de kast. Hij heeft de nodige portie zelfrelativering en verdient een centje bij met onmogelijk geachte opdrachten. Volgens tekenaar Denayer heeft Jean Van Hamme een deel van zijn karakter en persoonlijkheid in het personage van Wayne Shelton gelegd. Zijn dokter waarschuwt hem: "Let op met zware inspanningen, je hart, weet je wel!" Hij loopt ook al wel eens een blauwtje!
Neem de plottwists zeker met een korrel zout en best ook nog een knipoog bovenop. Vluchtig te lezen dus, puur amusement met een vleugje erotiek. Honesty Goodness, een sexy variété-artieste, leren we kennen als min of meer vaste (?) vriendin van Wayne. Ze is zijn sidekick en ze hebben wat je noemt wel een heel open relatie.
Thierry Cailleteau (Aquablue, Anachron) neemt het scenario over vanaf album 3 tot en met album 8. Vanaf nummer 9 neemt Jean Van Hamme (Thorgal, XIII, Largo Winch, Blake en Mortimer) de touwtjes terug in handen. Niet vergeten dat Wayne Shelton de favoriete reeks is van echtgenote Van Hamme, Huguette Marien. Ze heeft zelfs een gastrol in album 13 (Vendetta).
De tekenaar van 'De Brokkenmakers', Christian Denayer, voelt zich thuis met actiebeelden en realistische tekeningen. Door een kwaal aan zijn rechterhand zitten we nu al jaren te wachten op album 14: Het Goud van Saigon.
Geplaatst op 30/10/2022 Citeren
Avatar
Thorgal57
Geplaatst op 30/10/2022