Nieuwe Rode Ridder Luxe Mét Originele Pagina!

Avatar Jeanke
81
Stripspeciaalzaak Wonderland te Hasselt bestaat 25 jaar en dat wordt met Limburgse schwung gevierd. Een jaar lang feesten, signeerakties, speciale uitgaven, en nog zoveel meer.

Vele Rode Ridder fans weten dat Johan al een aantal jaar in Wonderland huist… tenminste toch in beeldvorm. Het grote Rode Ridder beeld, dat jaren geleden samen met het even grote Bahaal beeld in de toentertijd permanente Rode Ridder tentoonstelling prijkte, is immers verhuisd naar Hasselt toen men de tentoonstelling afschafte. Bahaal staat momenteel ergens in een donker hoekje van Horst te wachten op eventuele restauratie.

Het is dan ook geen toeval dat men de festiviteiten een Rode Ridder toets geeft, want Luc, de ex-uitbater van Wonderland en tevens gekend standhouder op stripbeurzen, geeft een LUXE RODE RIDDER uit! De luxe wordt op 15 juli op het Stripfestival te Middelkerke gelanceerd.

De luxe bestaat, naar goede gewoonte, uit een trilogie. Het betreft de eerste
drie verhalen die volledig geschreven en getekend werden door Karel Biddeloo, namelijk de albums 44 (Drie Huurlingen), 45 (De hamer van Thor) en 46 (De Lorelei).

Het luxe album wordt op het gekende grote formaat met glanzende velours kaft uitgegeven. Vooraan staat een zilveropdruk, en op de rug een zilveren Rode Ridder zwaard.
Net zoals de recente luxe met de eerste drie verhalen van het Daverende Duo Martin Lodewijk en Claus Scholz zal de kleur van het velours zwart zijn, en dat heeft zo zijn redenen. De Rode Ridder luxes die door de Standaard Uitgeverij uitgebracht worden kunnen eender welke kleur hebben… behalve zwart. De uitgaves in eigen beheer – met samenwerking met de Standaard Uitgeverij zullen altijd met zwarte kaft uitgebracht worden. Bij de vorige luxe ging het initiatief uit van Zwolle, en deze keer dus van Wonderland.

De oplage bedraagt 350 exemplaren, genummerd van 1 tot 350, te verkrijgen in elke betere stipzaak. Aankoopprijs is 99€. Tevens zijn er 20 auteurs-en uitgeversexemplaren, genummerd van A tot T.


Maar er is meer! Een opmerkelijke aktie van originele Rode Ridder platen wordt gekoppeld aan de verkoop van deze luxe. Naast dit luxe album kan je ook intekenen voor de luxe mét een originele pagina uit een van deze drie verhalen. Je mag zelf kiezen welke pagina uit welk verhaal; de snelsten hebben arthuurlijk de beste keuze.
RR.be werd zonet als eerste ingelicht, en op de tijd dat ik dit artikeltje schrijf blijkt reeds de luxe met originele pagina 28 uit “De Drie Huurlingen” gereserveerd te zijn…
Prijs luxe uitgave + originele pagina : 395 euro.
Je moet voor deze uitgave wel op voorhand intekenen. Het afhalen dient naar keuze te gebeuren op het Stripfestival
te Middelkerke, het Brabants Stripspektakel te Valkenswaard, of
de Striptweedaagse in Tessenderlo en Hasselt.

Voor alle inlichtingen en inschrijvingen kan je terecht bij de uitbater van Wonderland:
Luk Poelmans 011 215 215 of 0475 49 37 08
email : wonderland.half.vier@skynet.be

Bron: www.roderidder.be
Geplaatst op 16/07/2006 Citeren
Avatar
Jeanke
Geplaatst op 16/07/2006