Toevoegen ontbrekende/nieuwe reeksen

Crew
Avatar Surya
13260
Om van deze functie gebruik te maken moet men geregistreerd en ingelogd zijn.

Procedure
Om een nieuwe reeks toe te voegen klikt men op de frontpagina op de link Voeg een reeks toe of bovenaan de pagina's op Nieuwe reeks. Dan verschijnt er een pagina met verschillende velden.

  • Het eerste veld heet Naam en dient om de naam van de reeks in te vullen. Indien de reeks gekend is onder verschillende namen (wat niet vaak voorkomt) kunnen de andere namen van de reeks nadien toegevoegd worden. Kies hier voor de naam die bij de recentste uitgaven gebruikt is.
    Let op de manier van ingeven! Lidwoorden (de, het, een) worden achteraan geplaatst, voorafgegaan door een komma. De Teenloze Adelaar wordt dus Teenloze Adelaar, De. Op dezelfde manier komen zinnen als De avonturen van steeds achteraan voorafgegaan door een komma.
  • Het tweede vak kan je opmerkingen plaatsen die voor de Administrators bedoeld zijn


Welke reeksen mogen toegevoegd worden
Reeksen die nog niet op de site aanwezig zijn kunnen toegevoegd worden. Dat kan Nederlandstalig, Franstalig, Engelstalig zijn...


Wat met one-shots die geen deel uitmaken van een reeks
Voor deze strips wordt toch een nieuwe reeks aangemaakt. De strip wordt dan de enige strip in die reeks. Zo worden strips immers makkelijker teruggevonden. Het is makkelijker als bij een auteur staat welke one-shots hij gemaakt heeft dan dat er staat dat hij een van de vele albums in een collectie gemaakt heeft.

Reeks of collectie
Sommige uitgevers behandelen sommige collecties als reeksen en nummeren ze als een reeks. Voorbeelden hiervan zijn Buitengewesten van Arboris, of Millennium van Blitz. Deze beschouwen wij wel degelijk als collecties, niet als reeksen, ook al heeft de collectie een naam met "reeks" in, zoals de Luxereeks van Arboris. Indien je twijfelt: indien er verschillende albums die onderling verschillende aparte reeksen vormen in zitten, beschouwen we deze als een collectie.
Geplaatst op 24/08/2006 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 24/08/2006