stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Kronieken van de Zwarte Maan Specials 1

Avatar Surya
12632
In de reeks Kronieken van de Zwarte Maan Specials willen de auteurs van de oorspronkelijke reeks de achtergrond van de personnages uit de Kronieken van de Zwarte Maan meer uitdiepen met één album per personage.
Het eerste personage dat aan bod komt is de indrukwekkende krijger Ghorghor Bey. Het verhaal begint bij het begin, zijn ouders, en loopt tot het punt waarop hij voor het eerst in de Kronieken van de Zwarte Maan voorkomt.

Het idee achter de reeks is leuk natuurlijk, maar het album stelt toch wel wat teleur. De tekeningen zijn zoals je kan verwachten van Ledroit: soms wat slordig maar steeds doeltreffend. Het probleem ligt een beetje aan het scenario: Froideval wil teveel verhaal en teveel anekdotes samenproppen in één enkele strip. En de strip is al 64 pagina's in plaats van 48! Vele situaties worden gauw afgehaspeld en niet goed uitgewerkt, er wordt veel gebruik gemaakt van verklarende tekstvakken die de gaten opvullen. Het is meer een geillustreerde vertelling dan een echt volwaardige strip. Het was beter geweest indien Froideval ervoor had geopteerd minder anekdotes te willen opnemen, maar deze beter uit te werken, of het verhaal spreiden over 2 albums om meer ruimte te kunnen geven.
Niet dat het een slecht album is, maar het voelt allemaal wat gemakkelijk en naief aan, en grote verassingen bevat het ook al niet, waardoor het ook wat overbodig aanvoelt. Maar fans van de oorspronkelijke reeks zullen er uiteraard wel kunnen van genieten.
Geplaatst op 11/11/2004 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 11/11/2004