Score FAQ

Crew
Avatar Surya
13237
Waarom heeft een strip op de pagina zelf een andere score als in de lijst met beste strips?
Een strip heeft 2 scores: een rekenkundig gemiddelde van de gegeven scores van alle uitgaves van die strip, en een bayesian average. Die laatste score wordt pas berekend bij een bepaald minimum aan stemmen (momenteel 10), houdt rekening met het aantal stemmen en voert ook correcties uit op de score, zodat enkele extreme stemmen de score niet vertekenen. Het is deze score die getoond wordt in de lijst van beste strips.
De bayesian average zal voor goede strips lager zijn dan het rekenkundig gemiddelde, bij slechte strips hoger. Hoe meer stemmen een strip heeft, hoe dichter de twee bij elkaar zullen liggen.

Hoe worden de scores van uitgevers en collecties berekend?
Hun score wordt bepaald op basis van de bayesian average van de strips van die uitgever of collectie. Dat wil zeggen dat enkel de strips met minimaal 10 stemmen in de berekening worden opgenomen.

Hoe wordt de score van een auteur berekend?
Zijn/haar score wordt bepaald op basis van de bayesian average van de strips waaraan die auteur mee werkte als scenarist, tekenaar of inkleurder, dus niet als hij een andere functie verzorgde. Omdat de bayesian average gebruikt wordt, worden enkel strips met minimaal 10 stemmen in de berekening opgenomen.
Geplaatst op 10/10/2011 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 10/10/2011