Tomoyo 2

Crew
Avatar Surya
13249
Dit deel van het verhaal over Tomoyo Ogawa behandelt haar porno-carrière, een mislukte liefdesrelatie en haar bezoek aan Nederland... Een beetje vreemd, dit waren dingen waarnaar verwezen werd in het vorige album, Hong Kong Love Story. Waarom Oog & Blik en De Harmonie ervoor gekozen hebben de verhalen in deze volgorde uit te brengen is niet duidelijk. Nog vreemder is dat de achterflap tekst doet uitschijnen dat dit zich nadien afspeelt, hetgeen duidelijk niet het geval is.
Maar dit terzijde. Mark Hendriks slaagt er alweer in om de strip vol leuke gebeurtenissen en verrassingen te steken met alweer een aardig gevoel voor humor. Hij vindt het duidelijk leuk op grappen te maken over de onwetendheid van buitenlanders in verband met de ligging van Nederland en België.
Verhalenderwijs ligt het boek geheel in dezelfde lijn als Hong Kong Love Story: Tomoyo is duidelijk niet gelukkig, maar ze weet niet waarom en hoe ze er iets kan aan doen, dus doet ze alles nogal impulsief.
De hoofdstukken in dit deel zijn iets minder samenhangend dan in Hong Kong Love Story, hetgeen een beetje jammer is, maar niet echt een probleem. Liefhebbers van Hong Kong Love Story, zullen dit deel even goed kunnen verteren.
Geplaatst op 17/11/2004 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 17/11/2004