De Klaagzang van de Verloren Gewesten 5

Crew
Avatar Surya
13237
Een nieuw album dat een nieuwe cyclus inleidt.
Het lanverwachtte 5de deel van De Klaagzang van de Verloren gewesten was reeds lang aangekondigd en vele fans van de eerste cyclus waren bijzonder ongeduldig. Dat geduld wordt nu beloond. Rijkelijk beloond.
Jean Dufaux is er al langer voor gekend zijn vak te kennen. Hoe hij er in slaagt jaarlijks zoveel tekenaars van scenarios te voorzien, en meestal nog goed tot uistekend werk... god mag het weten. Philippe Delaby, die Grzegorz Rosinski vervangt, is inmiddels ook geen onbekende meer in de stripwereld. Sinds hij samen met Dufaux Murena vorm gaf was iedereen die dat nog niet was meteen onder de indruk van zijn talent. En dat talent ontwikkelt zich met elk album nog verder. Voor dit album heeft hij zichzelf alweer ruim overtroffen. De tekeningen zijn enorm mooi, gedetailleerd en sfeervol. De inkleuring past uitstekend bij de aard van het album en is een essentieel deel van Delaby's stijl.

De nieuwe cyclus speelt zich af voor de eerste cyclus en focust rond de Genaderidders, waar Sioban's mentor Seamus (uit de eerste cyclus), zich nog moet bewijzen. Dat moet hij doen door mee te gaan op missie om een gesignaleerde heks die vermoeddelijk een Moriganne is, op te sporen.

Het album leest vlotter dan verwacht en bouwt mooi op en legt enkele interessante feiten vast die verder in de cyclus zeker nog gevolgen zullen hebben, maar meer zeg ik niet, ik wil de pret niet bederven.

Het enige jammere aan het album is dat voor het verschijnen van het volgende deel, er eerst 2 albums van de nieuwe Murena cyclus zullen verschijnen, hetgeen op zich bijzonder heugelijk is uiteraard, en dat we dus alweer een paar jaar geduld zullen moeten hebben.

Na deze cyclus zal het echter nog niet afgelopen zijn, Dufaux heeft nog een aantal cyclussen in zijn hoofd zitten en we kunnen ons nu dus al voorbereiden op al het lekkers dat nog gaat komen. Geduld is een schone deugd zegt men, maar dat maakt het niet minder lastig om zo te moeten wachten...
Geplaatst op 20/11/2004 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 20/11/2004