stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Pokereiland 2 - Lente

Avatar Iyo74
6618
Pokereiland 1 - Winter is waarschijnlijk al bij menig stripliefhebber over de tong gegaan. Jammer genoeg bijna zeker niet in de positieve zin. Vooral het kleurgebruik, maar ook het verhaal konden onder andere bij onze recensent van het eerste deel op weinig bijval rekenen. Mijn hoop was dat dit tweede deel beterschap zou brengen.

Het kleurgebruik in dit album is alleszins al minder een aanval op de ogen. Michele Condosta koos bij ‘lente’ voor een iets zachtere hoofdkleur, namelijk groen. Vergis u echter niet: het betreft een felle fluo-kleur. Gelukkig beperkte de auteur het gebruik ervan en is het niet vaak prominent aanwezig.

De tekenaar tovert soms mooie tekeningen uit z’n pen. Vooral close-ups van gezichten zijn vaak erg geslaagd. Ook het overvloedig aanwezig zijn van details spreekt in zijn voordeel. Jammer dat dit teniet wordt gedaan door de wanstaltige rondingen waarover de hoofdpersonages beschikken en vaak volledig mislukte vogel- of kikkerperspectieven, met name in de lichamen dan. Hier heeft Condosta duidelijk nog het een en ander te leren.

Ook het verhaal is behoorlijk futiel. De 2 zelfingenomen vorsten van Schoppen en Klaver komen op hun queeste in een betoverd woud waar ze tegenover een gigantisch leger komen te staan. Magie moet een tegengewicht bieden aan de overmacht. Een beetje heel erg ongeloofwaardig en vooral overdreven allemaal. Maar eigenlijk stoorde ik me nog het meest aan het taalgebruik. Dat is precies gericht op jonge tieners voor wie het allemaal niet te moeilijk mag zijn. Kinderlijk gebrabbel, veel tekst die vaak overbodig is en een hoop gewauwel waaruit een héél grote eigendunk van de protagonisten blijkt. Dit kon beter!

Tot slot wens ik wel nog mee te geven dat in dit album enkele zaken worden gezegd en getoond die duiden op een spannender en misschien zelfs interessanter vervolg. Als de auteur daarin ook nog eens rekening houdt met de opmerkingen van hierboven...

Besluit: alle goeie bedoelingen ten spijt vrees ik dat Arboris met een financiële kater zou kunnen blijven zitten als ze deze reeks nog veel langer verder zetten. Zeker in de stripspeciaalzaken zullen deze albums naar mijn bescheiden mening niet verkocht geraken.
Geplaatst op 09/05/2013 Citeren
Avatar
Iyo74
Geplaatst op 09/05/2013