De Kapers van Alcibiades 1

Crew
Avatar Surya
13237
Vijf jongeren, Peter, Lydia, Mike, Curtis en Maryline, die schijnbaar niets met elkaar te zien hebben, worden elk een voor een naar een geheimzinnig instituut gebracht waar ze aan proeven onderworpen worden. Waar het allemaal toe moet leiden of waarom zij juist gekozen zijn is hen helemaal niet duidelijk, want veel uitleg krijgen ze niet.

Nog niet zo lang geleden mocht Eric Liberge de collectie Impressie(s) van Dupuis openen met de reeks De Heer Vastenavond Van As (samen met de reeks Yoni). Deze reeks was vrij verrassend en origineel, maar wat het meeste duidelijk werd: de man kan tekenen! Vooral de decors zijn bijzonder knap en gedetailleerd. Het verhaal lag misschien niet iedereen, maar dat mag de mensen niet afschrikken om deze reeks in huis te halen. Ditmaal komt het verhaal immers niet van hemzelf, maar van Denis-Pierre Filippi, die sinds kort het mooie weer maakt bij Dupuis met De Boeman (Vrije Vlucht) en Ethan Ringler, Federal Agent (Spotlight) en nog recenter bij De Standaard met het zeer geslaagde Het Boek van Jack. Zonder meer iemand om in het oog te houden dus.
Het verhaal van dit eerste album is veeleer inleidend en bouwt maar traag op. Maar daar mag men zich niet aan storen omdat we weten dat het eigenlijk één verhaal is dat gewoon over verschillende albums gespreid wordt. Er zit in elk geval voldoende variatie in en het leest vlot.
De tekeningen van Liberge zijn dus alweer zeer knap, je kan je alweer vergapen aan de decors. Ook de mensen zijn goed in beeld gebracht, al kunnen de gezichten hier en daar nog wat meer vastheid gebruiken.
Geen prijzenwinnend album, maar gewoon goed vakwerk en uitstekend amusement. En wie weet wat de toekomst allemaal nog brengt?
Geplaatst op 28/11/2004 Citeren
Avatar
Surya
Geplaatst op 28/11/2004