stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Nieuws

Kuifje in het land van de Sovjets


‘Kuifje in het land van de Sovjets’, het allereerste avontuur van Kuifje en het enige dat nog niet ingekleurd werd, verschijnt op 11 januari 2017 in kleur!

De release van dit ingekleurde Kuifje-avontuur gaat gepaard met een heus feestweekend op 7 en 8 januari 2017, te beginnen met een groot publieksevent op zaterdag 7 januari in Brussel.ZATERDAG 7 JANUARI 2017 – Publieksevent

14 uur: Aankomst van Kuifje op station Brussel-Centraal. Rit in een Amilcar naar de Grote Markt van Brussel

14.30 uur: Aankomst van Kuifje op de Grote Markt van Brussel

15.00 uur: Kuifje verschijnt op het balkon van het Brusselse stadhuis

15.30 uur: Selectie van de winnaars van de wedstrijd* ‘Operatie Kuifje en Bobbie’ + Kuifje overhandigt prijzen

*INFO WEDSTRIJD: Kuifje vertrekt op 2/1/2017 weer naar Moskou, net als in 1929! Ervan overtuigd dat hij zijn eerste heldendaden gaat herbeleven, stort de kleine reporter met het kuifje zich opnieuw in het avontuur dat zijn leven veranderde en de start van zijn loopbaan markeerde. Terug in België doet Kuifje ons zijn verslag in kleur! Ter ere van dit heuglijke feit worden in een vrolijke kameraadschappelijke sfeer tal van festiviteiten georganiseerd. Om te beginnen gaat onze held op 7 januari naar de Grote Markt van Brussel in de hoop daar zijn trouwe viervoeter Bobbie terug te zien, die na zijn vertrek naar Rusland op raadselachtige wijze verdween. Is Bobbie misschien een spion, die de hoogste gelederen van de bolsjewistische beweging liever kwijt dan rijk is? Hoe dan ook, alle Kuifje-fans worden van harte uitgenodigd om samen met hun eigen Bobbie naar het hart van het toeristisch centrum van Brussel te komen, waar de beste Bobbie-lookalike een mooie prijs krijgt uitgereikt. Daarnaast wordt een verkleedwedstrijd georganiseerd, waarbij – om jaloezie te voorkomen – iedereen die in de outfit van de beroemde reporter verschijnt, voor zijn fysieke aanwezigheid wordt beloond.

Check ook: http://nl.tintin.com/news/index/rub/0/id/4828/0/kuifje-sovjets-episode-2

16.00 uur: Vertrek in een Amilcar naar Kunstgalerie Tintin©Hergé op de Grote Zavel

16.30 uur: Aankomst van Kuifje in de galerie

16.45 uur: Receptie

17.30 uur: EindeZONDAG 8 JANUARI 2017: Kuifje in het Hergé-museum11.00 uur: Aankomst van Kuifje bij het Hergé-Museum

11.00 uur: Bezoek aan het museum

14.00 uur: Lezing met presentatie van de reis, van het inkleurproces

15.00 uur: Feesttaart

16.00 uur: Einde

witam