stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Nieuws

Persbericht: Internationaal Stripfestival Antwerpen: volledige focus op 2018 !


Ballon Media en Standaard Uitgeverij, de organisatoren van het Internationaal Stripfestival Antwerpen (ISA) hebben in overleg met de Stad Antwerpen beslist om de eerste editie van ISA te verschuiven naar mei 2018.

We doen dit enerzijds met spijt in het hart omdat er zowel inhoudelijk als naar sponsors en partners toe reeds een mooi traject werd afgelegd, maar anderzijds zijn we verheugd over de mogelijkheden die ontstaan door alsnog de noodzakelijke tijd te nemen voor de organisatie van ISA.

Uit het enthousiasme dat ontstond na de ISA-persconferentie medio januari op het stadhuis van Antwerpen, zijn immers enkele bijzonder relevante deelprojecten ontstaan die het potentieel van ISA duidelijk aantonen maar waarvoor mei 2017 te snel bleek.

Beide uitgeverijen geloven ten zeerste in het welslagen van dit verbindend en enthousiasmerend stripproject en richten eerstdaags een vzw op die als organisator van ISA zal gaan optreden en contractant zal worden voor alle nationale en internationale partners. Mede daardoor was de aanloopperiode voor de organisatie van ISA 2017 te kort. Zonder het unieke dna van dit nieuwe stripfestival los te laten, kiezen we ervoor even een stapje terug te zetten om in 2018 in full force en met meer krachtige partners aan boord een festivalbeleving te creëren die Antwerpen inderdaad kroont tot Striphoofdstad van Vlaanderen.

Ballon Media en Standaard Uitgeverij engageren zich nadrukkelijk voor het Internationaal Stripfestival Antwerpen en garanderen de kwalitatieve en vooropgestelde ambitieuze invulling van dit stripfestival in 2018, tijdens het eerste weekend van mei.

Wij danken van harte de Stad Antwerpen, alle stripauteurs en andere stakeholders uit het stripboekenvak en partners die ondertussen hun enthousiaste medewerking aan ISA hebben bevestigd. Afspraak in Antwerpen begin mei 2018.

Alexis Dragonetti Jeroen Overstijns

-----
Einde persbericht

witam