stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Nieuws

2 Workshops striptekenen


HET JAKOB SMITSMUSEUM ORGANISEERT :

2 WORKSHOPS striptekenen

Donderdag 2/11/2017 en zaterdag 18/11/2017 telkens van 14.00 u tot 16.30 u in het Jakob Smitsmuseum te Mol-Sluis

Steven De Rie, ervaren striptekenaar, geeft workshops sinds 1994 en heeft dus heel wat ervaring op zijn teller staan. Hij zal 2 workshops striptekenen verzorgen in het Jakob Smitsmuseum. .


Wat maakt een goeie cartoon? Hoe kies je je personages? Waar haal je een simpel decor vandaan? Hoe bouw je een verhaal of een grap op en wat is in hemelsnaam de lay- out?
Deze en nog vele andere vragen zal Steven de Rie, zelf een striptekenaar, graag uitleggen in deze workshop. Bereid je verder alvast voor op een hoop speelse oefeningen,
tal van leuke tips en stripwetenswaardigheden plus natuurlijk : veel striptekenplezier.
Deze workshop is voor jong en oud toegankelijk. Volg de workshop samen met uw kinderen, vriendin, partner,…


Inschrijven via info@jakobsmits.be

Toegang: 3€ (toegang tot het museum is inbegrepen)
Maximum 25 deelnemers per workshop

Deze workshops kaderen in de expo : ‘ Cromheecke in het spoor van Daubigny’ die loopt van 21.10.2017 tot 10.12.2017 , eveneens in het Jakob Smitsmuseum.

Luc Cromheecke liet zich door de schilderwijze en het leven van Daubigny inspireren tot een stripverhaal over Daubigny zelf. Vijf jaar lang verdiepte Cromheecke zich in het leven van Daubigny. In de tentoonstelling ziet u de strip zich ontwikkelen, van eerste schetsen tot uiteindelijke ingekleurde tekeningen met tekst. Daarnaast kan u in deze expo ook nog eigen schilderwerk van Cromheecke bewonderen die, geïnspireerd door de stijl van Daubigny, ook zelf aan het schilderen ging. Ook voor deze expo allen hartelijk welkom.

pepzaza