stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Nieuws

Tv programma leidt tot strip


Geen strip die tot media leidt maar media die tot strip moet leiden.

Ridders van Gelre is een regionaal geschiedenisprogramma over de rijke historie van Gelderland en zoals nu in de huidige tv serie over het ooit zo machtige en grote Hertogdom Gelre.
Het programma probeert de Gelderse geschiedenis meer aan de man te brengen omdat dit in de geschiedenis lessen op school niet gebeurt. Daar krijgt men alleen de "Hollandse" geschiedenis door de strot gedrukt en dit terwijl de
Gelderse zoveel malen spannender, kleurijker en belangrijker was en is.

Vanavond wordt zelfs de oudste ballon strip van Nederland en misschien zelfs de wereld besproken. En ja deze is Gelders.

Maar goed om deze bijzondere geschiedenis ook op scholen onder de aandacht te brengen willen de ridders een strip over deze geschiedenis uitbrengen. En daarbij kunnen ze alle hulp gebruiken!
https://www.voordekunst.nl/projecten/6237-grenzeloos-gelre-het-stripverhaal

Als medewerker aan dit programma en stripfanaat kon ik niet anders dan ook via deze weg jullie steun te vragen. Dank alvast!

gedo