stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Nieuws

Lovelys - a vegan cookbook


LOVELY’S – A VEGAN COOKBOOK (uitgeverij De Stripgilde, 2018) is een nieuw vegan stripverhaal/kookboek door Valentine Gallardo (scenario en tekeningen) en Jonathan Beaton (scenario en recepten) dat op 26 Mei 2018 wordt gelanceerd op het eerste Vegan Street Festival van Brussel.Kookboek of stripboek?

LOVELY’S is een Engelstalig stripboek én kookboek. Het boek telt ongeveer 150 pagina’s over ‘friendship, food, fantasy, fraud and f***ing capitalism’, gepeperd met recepten voor de gerechten die in het verhaal voorkomen. Op deze manier voegen de recepten een vleugje kookplezier toe aan dit bitterzoete verhaal.

Het verhaal

Het verhaal van LOVELY’S volgt een groep oude vrienden die elkaar niet meer gezien hebben sedert ze afstudeerden aan de kunstschool.

De ‘Brush Monkeys’ zijn ouder geworden, maar niet wijzer. Ze worden herenigd nadat ze elk een uitnodiging ontvangen van de mysterieuze filantroop Bingo Lovelett, de eigenaar van de vegan fastfoodketen ‘Lovely’s Heavenly Burgers.’

Onze helden waren ooit vaste klanten van Lovely’s, maar waarom zou een hamburger-tycoon hen willen ontmoeten? En pas zoveel jaar later …

De Brush Monkeys moeten door hun gedeeld verleden waden om erachter te komen wat er aan de hand is. Op die manier leren wij, en zij zelf, ze beter kennen.

Alle updates op de Facebookpagina van het boek.

De auteurs

Valentine Gallardo (1987, Frankrijk) en Jonathan Beaton (1988, Verenigde Koninkrijk) zijn beiden niet-Belgen die al lang in België wonen (Gent).

Het werk van Valentine werd eerder gepubliceerd in Europa bij Atrabile, in de VS bij Space Face Books en online op de website VICE.

Jonathan is schrijver, vertaler en beeldend kunstenaar. Hij was uitermate enthousiast de kans te grijpen om samen te werken met Valentine aan een verhaal dat veel van hun wederzijdse ervaringen, interesses en wereldse zorgen samenbrengt.

Meer info

Voor persexemplaren, beeldmateriaal en interviews, neem contact op met:

Peter Moerenhout (Uitgeverij De Stripgilde) | stroke@stripgilde.be

Peter Moerenhout