stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De macht van de runen 2 Etus


Meester Lug heeft Phoé 4 runen teruggegeven waardoor hij de macht die ze hebben in de wereld zal kunnen verlengen tot het uur van de doortocht. Hij zend hen, Phoé, Yrm en Scrybba, op queeste om Etus te vinden.
Inmiddels vormt er zich een strijd Ielk'h en zijn demonische zus Horshaa over Ielk'h's liefde Feyja. Horshaa wil immers Ielk'h voor haar alleen, ze wil hem met niemand delen...

Het grootste deel van de strip heb je enerzijds het verhaal van Phoé, die, alweer gedragen door Yrm, achtervolgd wordt door de bende van Ghor, anderzijds heb je de strijd tussen Ielk'h en Horshaa, die zich vooral uit in geleuter en weinig actie. Om maar te zeggen dat Serge Pradier er alweer niet in slaagt het verhaal boeiend te brengen. De achtervolging biedt weinig - lees: niets - meer dan in het eerste album en de strijd tussen Ielk'h en Horshaa wordt ook nergens echt spannend.
Het tekenwerk van Claude Plumail is van hetzelfde niveau als het eerste album: vrij goed maar nergens echt boeiend.
Dit blijft dus de zwakste reeks uit collectie Buitengewesten, die voor de rest wel sterke fantasy reeksen huisvest.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.