stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Meneer Johan 0 De filosofie?n van Felix


De nieuwe Meneer Johan is niet echt nieuw. Meer nog, we gaan een stuk terug in de tijd. De verhalen spelen zich tussen album 3 en 4 af. Felix is door zijn vrouw buitengesmeten en trekt met zijn zoon Eugène bij Johan in. Hij verwerkt zijn verdriet op zijn eigen manier: door onder meer aan iedereen die het horen wil zijn (nogal vreemde) theorieën over liefde en vrouwen te verkondigen. Ook in de andere verhalen staan vriendschap, woede en verdriet centraal. Kortom, deze stripreeks kan zo gebruikt worden bij cursussen sociologie en psychologie.

Dit buitenbeentje verscheen eerst bij de Franse uitgever Les Humanos Associés. In een nieuwe collectie, Tohu Bohu, bestaande uit zwartwitalbums op A5-formaat, kregen auteurs de kans om wat te experimenteren. Alle lof voor uitgeverij Oog & Blik, dat ze dit album in origineel formaat uitbrachten.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.