stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Wayne Shelton 10 De losprijs


Een vrouwelijke luitenant verdwijnt tijdens een plaspauze op onverklaarbare wijze.
De steenrijke vader Gary Keller schakelt Wayne Shelton in om het losgeld te brengen naar de ontvoerder Kulay Ran, een bendeleider die het Midden-Oosten onveilig maakt.
De losprijs: zestig diamanten van drie tot vijf karaat.
Bij deze levering wordt Wayne Shelton bijgestaan door de schoonzoon van Gary Keller, Baron Ernst von Fernstein. Dit is zowel tegen het principe van Wayne als van de baron, maar Gary wil geen tegenspraak. Samen gaan ze de dochter van Gary verlossen.

Over de tekenaar en de scenarist hoeven we het niet meer te hebben. Zowel Denayer als Van Hamme hebben hun pluimen al verdiend en diegene die deze twee iconen van de stripwereld niet kent, zit volgens mijn bescheiden mening op een verkeerde site te surfen.

Wayne Shelton is, samen met zijn topfavoriet Largo Winch, één van de laatste reeksen waar Van Hamme nog zelf het scenario van schrijft. Voor de rest is het kalm geworden rond deze man.

Je zou bijgevolg een top-scenario verwachten, maar niets is minder waar. Het is één van de meest voorspelbare strips van zijn hand die ik ooit heb gelezen. De verhaallijn ligt zo voor de hand dat je reeds heel snel doorhebt waar de klepel hangt. En dat Wayne Shelton alles tot een goed einde brengt, hoeft niet gezegd.

Jammer, maar ik had meer verwacht van deze strip. Sommige taferelen zijn er echt wel bij de haren bijgesleept. Voor de liefhebber van dit genre is het een leuke weglezer, maar meer dan dat ook nietDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.