stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Vrouwen in 't wit 34 Oeps, verschoning!


Het was reeds van ergens eind vorige eeuw geleden dat ik nog een strip uit deze reeks kocht en las. In m’n herinnering waren deze albums zeker niet slecht. Ik was dan ook behoorlijk nieuwsgierig om te zien of de makers Bercovici en Cauvin ook na 26 jaar (het eerste album verscheen in 1986) nog genoeg stof vinden om een grappig geheel samen te boksen.

In tegenstelling tot veel gag-strips beslaan de grappen zowat steeds meerdere pagina’s, 4 tot soms 6 bladzijden zijn geen uitzondering. Vaak is dit nodig om de grap te laten overkomen, maar het zorgt er ook voor dat er geen vaart in de verhaaltjes zit en dat bulderlachen al helemaal uitgesloten is. Vanzelfsprekend is het aantal moppen dat je voorgeschoteld krijgt dan ook eerder beperkt. Persoonlijk vind ik dit jammer, omdat je bij dergelijke aankopen toch verwacht een heel aantal keren flink te kunnen lachen.

Het tekenwerk is nog steeds heel herkenbaar en volstaat ruimschoots voor het beoogde doel. Er is voldoende detail en je hebt weinig ‘kale indrukken’ als je de bladspiegels bekijkt. Op dat gebied dus zeker geen klagen.

Besluit: echt verveeld heb ik me niet met deze 34ste vrouwen in ‘t wit, maar er is beter materiaal te vinden. Misschien dat mensen uit de sector er anders tegenover staan?Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.