stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Malafide 2 De liefde van een fee


'De liefde van een fee' is een veelbelovende titel. Een fee is al iets magisch en als je dan ook nog kans maakt om haar liefde te veroveren dan kan je dag toch niet meer stuk, niet?

Klopt! Behalve als die fee Malafide is en zelf twijfelt of ze nu een fee of een heks is. De heks in haar haalt het soms van de fee, maar door de band genomen tracht ze toch om haar kwade krachten te onderdrukken. En laat net dat nu niet van een leien dakje lopen. Integendeel zelf. Als de situatie te erg wordt dan kan Malafide haar krachten niet meer bedwingen en zaait ze dood en verderf rondom haar. Dit tot wanhoop van 'De Adem'*In deel één sterft Malafide op het eind van het verhaal, maar deze keer duurt het geen honderd jaar voor ze weer verrijst, maar slechts zeven dagen. Ook nu weer staat de geheime organisatie 'De Adem' * klaar om haar op te vangen en, indien nodig, te verdelgen. Malafide kan niet zonder 'De Adem' en omgekeerd, ook de organisatie heeft de fee nodig. Een haat-liefde verhouding in sprookjesland.
Ondertussen wordt er in Perperikon, Bulgarije een historische ontdekking gedaan. De troon in de tempel, voor de ene een vormloos spul, voor de ander een wonder, licht op tijdens een onweder. Dit wordt aanzien als de voorbode van het wederkeren van de Godin-Moeder.
En wie wordt voor deze Godin-Moeder aanzien, denk je?Malafide had een prachtige strip kunnen zijn. Had gekund. Het verhaal is vlot en spannend, de tekeningen zijn van zeer goed kwaliteit (soms wat te expressieve gezichten, maar dat is muggenziften) en maken het duistere kantje van Malafide nog duisterder en onvoorspelbaarder. Enfin, alles is er om een pracht van een strip te hebben.
Maar wat 'De Adem' is, die geheime organisatie die in het eerste deel al een hoofdrol speelde, maar waarvan de betekenis nog wat op de achtergrond bleef, wordt in dit deel uitgebreid uitgelegd en zorgt gedurende ettelijke pagina's voor saaie lectuur. Waarschijnlijk is dit een noodzakelijk kwaad om in de komende delen de bestaansreden hiervan verder te kunnen uitbouwen, maar het zorgt er in dit deel wel voor dat het vlot beginnend verhaal, storend onderbroken wordt om daarna terug volop zijn elan terug te vinden.

Desalniettemin is de reeks een veelbelovende nieuwe strip. De obligate uitleg hebben we achter de rug en nu kan het verhaal nog alleen maar meer schwung krijgen en verder uit de startblokken schieten. Er staan ons nog spannende verhalen te wachten van deze onsterfelijke schone.
En mocht ze met haar liefde nu echt geen weg weten, ik stel me kandidaat om er ten volle van te genieten. :-)

* De adem is een organisatie die werkt voor verschillende regeringsdiensten. Ze wordt belast met internationale opdrachten, die officiële instellingen zelf niet kunnen uitvoeren bij gebrek aan wetten of verdragen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.