stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Potter's Field INT 1 Potter's Field


Potter’s field is de Amerikaanse benaming voor een kerkhof waar de onbekende en arme mensen worden begraven, meestal op kosten van de gemeente. Zo een kerkhof vormt het hart van dit verhaal. In dit kerkhof liggen er duizenden begraven, veelal nog onbekend ondanks een onderzoek door de politie. Eén man vindt dat ze allemaal hun naam verdienen. Deze man gaat zelf op onderzoek en komt ’s nachts de naam graveren in de grafzerken eens hij hun naam weet.

Doorheen het verhaal volg je zijn onderzoek naar een aantal namen. Het blijkt al vlug dat hij een netwerk heeft uitgebouwd van mensen die hem iets schuldig zijn of die hij zelfs gewoon afperst, zodat ze hem helpen in zijn zoektochten. Hij kan dan ook op plaatsen en bij mensen komen die de politie vermijdt.

En toch kent niemand hem eigenlijk. Diegene die al van hem gehoord hebben of met hem samenwerken, vrijwillig of niet, noemen hem John Doe. Iedereen die al wel eens naar een Amerikaanse politiefeuilleton heeft gekeken, weet allicht wel dat dit de manier is waarbij de politie verwijst naar onbekende, meestal vermoorde, mannen. Het past wel bij hem, niet? Doorheen het verhaal proberen verschillende mensen meer te weten komen over John. Van vingerafdrukken tot surveillances, alles wordt geprobeerd om te achterhalen wie John Doe is.

Doorheen alle miniverhalen over de onderzoeken naar wie er begraven ligt, is de rode draad het mysterie van John Doe zelf. De combinatie zorgt voor spannend leesvoer. Je wil meer weten over beiden. In hoeverre je nieuwsgierigheid ingevuld wordt, dien je zelf maar te lezen.

De tekenstijl is bijzonder donker en grof. Vermits de verhalen altijd in het misdaadmilieu uitmonden is dit, wat mij betreft, een terechte keuze. Ook de uitermate donkere inkleuring benadrukt deze duistere sfeer nog eens.

In het kort: een spannende reeks die de moeite waard isDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.