stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Rork INT 1 Doorgangen


Andreas, je houdt van hem of je vindt er echt niks aan. Als je hem kent, moet je dit eigenlijk niet lezen, want dan weet je wat je aan hem hebt. Ken je hem niet, wel dan wordt het tijd dat je eens een uitgave van hem ter hand neemt, bijvoorbeeld deze eerste integrale.

Voor diegenen die toch liever iets meer weten: Wel, eerst en vooral, Andreas schrijft geen gemakkelijke verhaaltjes. Integendeel, een deel van je vragen worden niet beantwoord, daarenboven zijn de verhalen niet rechtlijnig en zelfs gewoon klasseren van de verhalen kan niet zo maar. Je kan bijvoorbeeld zeggen: fantastisch, sci-fi, mythisch, en in het geval van Rork detective-verhaal maar die algemene termen zeggen nogal weinig, niet?

Rork is een vreemde man, die gevraagd wordt om verschillende zaken uit te zoeken. Echter geen enkel van de zaken zijn recht toe, recht aan.. en uiteindelijk blijken alle zaken op één of andere manier gelinkt. Rork wordt zo in een val gelokt, en de vraag is maar of hij er ooit echt kan uit ontsnappen. Onderweg zijn we parallelle werelden, superkrachten, onbekende ruïnes en linke personages tegen gekomen... oh ja en uilen, die kunnen spreken... nee, echt!

Kan je nog volgen? Waarschijnlijk niet. Het zal wel duidelijk zijn dat je echt zelf een verhaal van Andreas moet lezen om het te snappen.... alhoewel, compleet doorgronden is misschien ook te veel gevraagd. Maar je moet het toch echt eens proberen. Zijn verhalen zijn compleet intrigerend en verslavend.

Als je nog een tweede reden nodig hebt: er is niemand anders die kan tekenen zoals Andreas. Het is een stijl die ik bewonder en enorm graag zie. Hoe hij met penstroken zo mooi de natuur en mensen kan weergeven... indrukwekkend.

In het kort: Geef Andreas een kans. Het is de moeite!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.