stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Dracula de ondode 3 Deel 3


Het einde van deze trilogie is een feit. Het langzaam opgebouwd verhaal komt tot een finale.

Over de tekeningen en de scenarist hebben we al genoeg verteld in de vorige recensies van deel 1 en deel 2.. Wat daarin werd verteld is voor dit deel ook zeker van toepassing. De typische donkere tekeningen die perfect passen bij het genre, het titanenwerk van Michel Dufranne om het originele werk van Dacre Stocker en Ian Holt om te buigen tot een leesbaar stripverhaal, de spanning die van elk deel afspat (ook al verschil ik hier licht van mening met de vorige recensent) en de wijze om alles op een prachtige manier op papier te zetten.Dracula, de Ondode speelt zich 24 jaar na de dood van graaf Dracula af. Deze werd vermoord door Van Helsing. Ook nu neemt deze Van Helsing (tiens, hebben ze daar ook geen film van gemaakt?) het opnieuw op tegen de duistere krachten van het kwaad.

In dit derde deel vallen de maskers. Het verhaal heeft al een zeker elan van in het begin tijdens de voorstelling van het theaterstuk, maar halfweg de strip komt alles in een stroomversnelling en wordt er gehakt dat het een lieve lust is.Om een lang verhaal kort te maken: de tekeningen zijn sterk voor het thrillergenre en het verhaal is vlotjes geschreven en brengt de lezer naar een climax (voorspelbaar maar desalniettemin een climax). De spanning en de vaart in het verhaal blijven tot de laatste pagina voortduren.

Aanrader voor de mensen die graag eens bibberen. :-)Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.