Recensie

Kid Paddle 13 Slime project


Wie kent hem ondertussen niet, de jeugdige, game-verslaafde Kid Paddle? Hij is ondertussen toe aan z’n 13de album in de oorspronkelijke reeks en heeft reeds 9 albums achter z’n naam in de spin-off ‘Game Over’. Is er na zoveel pagina’s grappen nog nieuws onder de zon te ontdekken? Worden de gags niet afgezaagd? Terechte vragen, lijkt me wel.

En ja, soms heb je een déjà-vue gevoel bij enkele grappen, maar het blijft een feit dat je een (glim)lach niet kan onderdrukken bij het lezen van dit boek. De auteurs zitten duidelijk nog niet door hun inspiratie en hebben zelfs enkele totaal nieuwe zaken weten te introduceren, zoals het meisje Zara dat Kid wel aardig lijkt te vinden. Nu weten we dat Kid het niet echt heeft voor softe meisjes. Lekker spannend dus om te zien of ze erin slaagt om de sympathie van Kid te wekken.
Het grootste voordeel van deze reeks tegenover z’n spin-off is dat er meer variatie mogelijk is. Schooluitstapjes, knutselen, koken, een niet zo stoere vader... zowat alles is een aanleiding om er griezelige of andere spelfactoren bij te betrekken. Het aanbod van grappen is dan ook, binnen z’n genre, behoorlijk gedifferentieerd. Iets wat ik zeker kan appreciëren, déjà-vue of niet.

De tekenstijl is eenvoudig maar uiterst doeltreffend. Je moet geen schrik hebben dat een jonger publiek nachtmerries krijgt. Degelijk maar weinig wereldschokkend werk dus.

Besluit: zoekt u nog een cadeautje voor uw kinderen voor de eindejaarsfeesten? Moet zoon- of dochterlief een kleinigheid meedoen om onder de kerstboom op school te leggen? Twijfel niet: ook deze 13de telg in de reeks zal dit doelpubliek zeker weten te bekoren! Bovendien zullen ook de vader (en moeder?) er deugd van hebben!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.