stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex 31 De schaduw van Sarapis


De medemens onder ons die oplettend was tijdens de geschiedenislessen weet dit al, maar graag nog even een korte herhaling.
Cleopatra VII en Julius Caesar hadden samen een kind, namelijk Caesarion, geboren in 47 voor Christus. Zijn echte naam was Ptolemaeus XV maar iedereen gebruikte zijn andere naam omdat die stond voor 'kleine Caesar'.

In dit verhaal wordt de kleine Caesarion ontvoerd van bij de familie die zorgt voor zijn opvoeding. Omdat deze ontvoering zolang mogelijk geheim moet blijven vermoordt men het hele gezin, ja zelfs het hele dorp.
Caesar komt te weten van de plotse en mysterieuze verdwijning van zijn zoon en vraagt aan Alex om deze te onderzoeken. Samen met Enak trekt hij naar Egypte, maar onderweg zijn er reeds talloze rabauwen die het op het leven van onze twee helden begrepen hebben.
Dankzij een list komen ze alsnog in Egypte aan en kunnen ze op onderzoek uitgaan. Dat Cleopatra hier niet mee gediend is, zal snel duidelijk worden.

http://p8.storage.canalblog.com/86/65/573015/80138314_p.jpg

Een strip, die ondertussen meer dan een halve eeuw oud is, nieuw leven inblazen is een risicovolle taak. Dat men dan ook niet zomaar iemand heeft aangenomen om deze taak te volbrengen, ligt voor de hand. Met een scenarist als Corteggiani kan men dus zeggen dat men op safe heeft gespeeld. Deze man heeft al meer dan genoeg bewezen dat hij meer kan dan gewoon onderhoudend zijn. Tekenaar Venanzi daarentegen is weer minder bekend bij de Nederlandstalige lezer.
Persoonlijk vind ik de tekeningen heel volwassen en getuigen van grote kunde. Ik heb dan natuurlijk ook wel een zwak voor realistische tekeningen zoals de reeks Alex al van bij de geboorte is.

Wat betreft de verhaallijn, deze is zeker één van de betere wat de laatste delen van deze reeks betreft. Alhoewel dit niet gebaseerd is op waargebeurde feiten (Namelijk niets van terug gevonden in mijn Kroniek van de Mensheid), komt het verhaal geloofwaardig over. Ook de lossere manier van tekenen (naakt is hier en daar toegestaan, ook bloed moet al eens kunnen) geven het verhaal zijn elan.

http://www.vivre-a-chalon.com/files/attachedfiles/80138281-o_44563x5.jpg

Kortom: het is leuk om te lezen, ontspannend en verrassend en het blijft in de oude Alex-stijl met hier en daar een vernieuwende toets. Zelf zou ik hem niet hebben laten liggen en aanraden doe ik met graagte. Een oud paard van de stal halen en dankzij een verjongingskuur naar het bredere en jongere publiek laten draven is een kunst op zich.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.