stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Magasin General 8 De vrouwen


Ik ga je direct wakker schudden: Marie is zwanger, inderdaad zwanger! Dit komt als een schok, ze had steeds gedacht dat ze geen kinderen kon krijgen. Maar dat is niet het enige probleem in het kleine dorpje. Pastoor ReJean zit in het midden van een geloofscrisis! En hij wil geen mis meer geven. Ongezien in deze tijd, uiteraard!!

Loisel en Tripp weten wel hoe je een goed verhaal moet aanpakken. Wat ooit begon als een drieluik is nu uitgegroeid, dankzij het immense succes in vele landen, in een langlopende reeks waarvan elk album een pareltje is om van te genieten.

‘De vrouwen’ is eigenlijk niet anders opgebouwd dan de vorige albums. Het alle daagse leven gaat door, in het typerende jaren ’20 dorpje, zoals voorheen. Je kent alle karakters ondertussen door en door en je weet hoe het er aan toegaat. Laat dat ook meteen een van de struikelblokjes zijn van dit album: herhaling… als je dit nieuwe album leest krijg je het gevoel van hé dit voelt zo bekend aan, maar het is een broodnodig onderdeel om ‘De vrouwen’ te kunnen maken. Desondanks weet ons auteurs duo heel goed waar ze mee bezig zijn. Alhoewel, soms krijg je het gevoel dat ze ook aan opvulling doen om de pagina’s vol te krijgen.

Maar laat het net deze opvulling zijn dat ook de moeite loont, de tekeningen zijn en blijven om van te snoepen, zelfs na 8 albums vermoeit de tekenstijl niet en je blijft dingen ontdekken in de details. Het loont dus zeker de moeite om de plaatjes wat dieper te gaan bekijken om er van te kunnen genieten.

Magasin General is en blijft een top reeks over het alledaagse leven in het 1920 van Notre-Dames-de-Lacs. De enige vraag die je je uiteindelijk gaat stellen is wanneer en hoe gaat dit eindigen? En willen we wel dat het eindigt?Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.